«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 4 ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.»

dsc00103 dsc00099x dsc00087 dsc00080 dsc00074 dsc00070 dsc00050Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Παλαιοντολογικό-Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, το «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 4 ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.» το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ.

Οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης μαζί με τους καθηγητές τους Ι. Φωκά, Β. Πλοιαρίαδη και Μπ. Βενετόπουλο παρουσίασαν τα εντυπωσιακά δημιουργήματα στο κοινό της πόλη της Πτολεμαΐδας. Μεταξύ των 32 φοιτητών που συμμετέχουν στην έκθεση, πέντε έχουν την καταγωγή τους από την πόλη της Πτολεμαΐδας.

Ο καθηγητής Ιωάννης Φωκάς μεταξύ άλλων στην ομιλία του είπε: «την ιδέα για την έκθεση την είχε αρχικά ο Δημοσθένης Κοκκινίδης μαζί με τον Παναγιώτη Τέτση οι οποίοι εξέθεσαν και οι ίδιοι δημιουργίες τους στο Μουσείο της πόλης μας. Δεν υπάρχει ενιαίο θέμα πάνω στο οποίο έχουν εργαστεί οι φοιτητές αλλά είναι η προσωπική τους διαδρομή γεγονός που καθιστά την έκθεση με ποικιλία θεμάτων και απόψεων» επισημαίνοντας ότι ακριβώς την ίδια έκθεση θα την έστηνε χωρίς καμία αλλαγή στο Βερολίνο, στο Λονδίνο και στο Παρίσι.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στην έκθεση αλφαβητικά είναι οι:

Βακούλη Βάσω, Βασιλός Τάσος, Βίδρας Κώστας, Βουτύρη Στέλλα, Γάκη Λίνα, Γεωργιάδης Βασίλης, Γκέκα Ελευθερία, Ζαμπέλη Εύη, Θεοδωρίδου Ειρήνη, Ιωαννίδης Παναγιώτης, Κάλλια Σωτηρία, Κακούρα Τόνια, Καραμπάς Παναγιώτης, Κουκουγιάνης Χρήστος, Κωνσταντινίδου Εύα, Μαυρογένη Άννα, Μπαρτζώκας Δημήτρης, Μπεμπελέκου Δέσποινα, Μωισίδης Γιώργος, Παναγιωτίδου Χρύσα, Παπαντωνίου Μαρία, Παύλου Μερόπη, Ρεντζίκα Ισιδώρα, Ρούντολφ Ίων, Σαμαντζοπούλου Ελένη, Συκά Κατερίνα, Τόλιου Ελευθερία, Τσαντεκίδου Γιάννα, Τσικούρας Νίκος, Τυροπώλης Μάριος, Χριστοφοράκης Στέλιος.

Στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης μάγεψαν με το τραγούδι τους η καθηγήτρια Μονωδίας Ξένια Τσαβκοπούλου, με τους μαθητές της: Διονύση Αυγερινό, Σίσσυ Δημητρακίδου, Κοσμά Σαζακλόγλου τους οποίους συνόδευσε στο πιάνο η Μαρία Αρουσάνοβα.

Την έκθεση εγκαινίασε ο δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2016. Οι παρευρισκόμενοι αξιοποιήσαμε εποικοδομητικά το πρωινό του Σαββάτου και φεύγοντας πήραμε εικόνες και χρώματα της τέχνης, της καθημερινότητας αλλά και της φαντασίας και τους ευχαριστούμε γι αυτό!

Νατάσα Μάγκου

γυμνάστρια

Δημ .Σχ. Άρδασσας

Δημ .Σχ. Ασβεστόπετρας

www.natasaswolf.blogspot.gr


Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *