Από την Θρακική Εστία Εορδαίας Η Βασιλόπιτα και οι Βραβεύσεις

Από την Θρακική Εστία Εορδαίας Η Βασιλόπιτα και οι Βραβεύσεις

nat2Την  πρώτη εκδήλωση της χρονιάς, πραγματοποίησε η Θρακική Εστία Εορδαίας (Θ.Ε.Ε.) το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2014, στην καφετέρια Splendor στην Πτολεμαΐδα.  Μια συνάντηση με τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, σε κλίμα γιορτινό. Η Γραμματέας κ. Ελένη Πετκίδου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, με τις ευχές για χρόνια πολλά  και καλή χρονιά. Ο Πρόεδρος της Θ.Ε.Ε.κ. Λιβέρης Πασχαλίδης , έκανε μια αναφορά στις δραστηριότητες της χρονιάς, που πέρασε, δίνοντας με την σειρά του,  την καλύτερη ευχή «να πιάσουν τόπο» οι ευχές! Να έχουμε όλοι   μια καλή και δημιουργική χρονιά, με αισιοδοξία. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους στόχους, της νέας χρονιάς, για μεγαλύτερη ακόμη προσπάθεια, να μείνουμε όλοι κοντά στην παράδοση και νέα μέλη, να πλαισιώσουν τον σύλλογο.  Παρουσίασε το νέο ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο της Θ.Ε.Ε. για την διετία 2014 – 2015 και έκοψε την Βασιλόπιτα, την οποία ευλόγησε ο Πατέρας Αθανάσιος Καμπούρης.

roundcube

Αμέσως μετά έγινε η βράβευση δεκατεσσάρων  εφήβων, παιδιά μελών του συλλόγου, τα οποία πέρασαν στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. το 2013. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, ήταν η επιβράβευση με τιμητική πλακέτα στο ιδρυτικό μέλος του συλλόγου κο. Ηλία Βούρα,  ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος των διοικήσεων της Θ.Ε.Ε. και ήρθε η ώρα «να κρεμάσει τα παπούτσια του», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος απονέμοντάς του την πλακέτα.

nat4

Η Θρακική Εστία, εκτιμώντας την πολυετή πολιτιστική προσφορά της «Θεατρικής Αναζήτησης» στην πόλη και ιδιαίτερα  με την μεγαλειώδη παράσταση «Εορδαία – Μητέρα γη των ρόδων», που ανέβηκε πριν ένα χρόνο, για τα 100 χρόνια της Πτολεμαΐδας, απέδωσε τιμητική πλακέτα στους εμπνευστές της ομάδας.

Παραδοσιακή βασιλόπιτα μοιράστηκε στον κόσμο που παραβρέθηκε κι ο τυχερός ήταν ο κος. Οικονομάκης Χρυσόστομος, μέλος του συλλόγου.  Το «φλουρί» συνόδευε μια εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, την οποία φιλοτέχνησε η αγιογράφος  και μέλος της Θ.Ε.Ε. κ. Ιωάννα Γιαννιού.

Με χαμόγελα και ευχές, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση, περιμένοντας την επόμενη συνάντηση, που είναι ο ετήσιος αποκριάτικος χορός την Θρακικής Εστίας Εορδαίας, στις 15 Φεβρουαρίου 2014.

Το Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας Εορδαίας