Συνάντηση του βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, με θέμα την προοπτική του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Με αποκλειστικό θέμα την πορεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την προοπτική του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης, μέλος της διαρκούς επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου. Η συνάντηση έγινε την Πέμπτη 16 Μαρτίου.
Η σημερινή κατάσταση του Π.Δ.Μ., οι δυνατότητες ανάπτυξής του, καθώς και το χωροταξικό, κυριάρχησαν στη συζήτηση καθώς και η συμβολή του στον νέο αναπτυξιακό χάρτη της χώρας αλλά και της περιοχής. Συμφωνήθηκε η μεγάλη δυνατότητα του Πανεπιστημίου να συμβάλλει στην επόμενη ημέρα της περιοχής.
Η δίκαιη κατανομή σχολών , η βελτίωση λειτουργίας, η δημιουργία τμημάτων που να συνδέονται με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, η οικονομική επάρκεια, αλλά κυρίως, η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης του Π.Δ.Μ, ήταν τα θέματα που έθεσε ο Θέμης Μουμουλίδης στον Υπουργό κ. Γαβρόγλου.
Ο Υπουργός συμφώνησε με την ανάγκη δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου, γεγονός που αποτελεί επιλογή του ιδίου αλλά και της Κυβέρνησης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Παράλληλα ενημέρωσε τον Θέμη Μουμουλίδη, πως το συνολικό σχέδιο ανάπτυξης και χωροταξικής λειτουργίας των ελληνικών Πανεπιστημίων, θα αποτελέσει αποκλειστικό αντικείμενο των υπό σύσταση Περιφερειακών Συμβουλίων Ανώτατης Εκπαίδευσης, που θα νομοθετηθούν μέχρι το τέλος Απριλίου. Πρόκειται για το νέο μοντέλο σχεδιασμού των Πανεπιστημίων στη χώρα.
Τα Περιφερειακά Συμβούλια Ανώτατης Εκπαίδευσης, θα αποτελούνται από τους Πρυτάνεις, τους Προέδρους των ΤΕΙ, καθηγητές, αλλά και εκπροσώπους των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων.
Ο Υπουργός εκτίμησε πως η νέα ακαδημαϊκή πε
. ΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣκ. Τουρλιδίελίτα ΑκαδημαικΑΠΟ