«Το φανάρι του Διογένη» ………….. (σχολιασμοί και επισημάνσεις)…

«Το φανάρι του Διογένη» ………….. (σχολιασμοί και επισημάνσεις)…

Φίλτατοι φίλοι…

Η Ελληνική άρχουσα τάξη, έτσι όπως γεννήθηκε στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας, έτσι όπως πιστοποιήθηκε στη ναζιστική κατοχή και έτσι όπως εμπλουτίστηκε στα χρόνια της μεταπολίτευσης, εκφράζει τη συμπάθειά της για τις υπηρεσίες της πρώτης φοράς αριστεράς, με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων παραμονής στην εξουσία

 

Το ιστορικό αντάμωμά της με την δεξιά των ψεκασμένων δυνάμεων του τόπου στη βάση των αρχών του διεθνούς καιροσκοπισμού, πέτυχε μεταξύ άλλων, 1ον, να εκδιώξει από τη χώρα την μισητή τρόικα και στη θέση της να φέρει τους λαοφιλείς θεσμούς, 2ον, να εξουδετερώσει το πρώτο ανθελληνικό μνημόνιο με τα λαοφιλή δεύτερο και τρίτο, 3ον, να κονιορτοποιήσει τον ξενοκίνητο κόφτη με τον ελληνικό δημοσιονομικό διορθωτή, 4ον, να μετατρέψει κι αυτά ακόμη τα μνημόνια σε απλές δανειακές συμβάσεις!

Οι πρωτοφανείς αυτές επιτυχίες σκόρπισαν ρίγη συγκινήσεων σε μια πλειάδα επιτυχημένων συμπατριωτών μας οι οποίοι αυθόρμητα και ανιδιοτελώς θέτουν τη σοφία τους στους «έντιμους» Καρανίκες της Χώρας για την ανάπτυξη και ευημερία του ευλογημένου αυτού τόπου.

Τέλος δηλώνεται πως της άρχουσας τάξης δεν διαφεύγει απ’ την προσοχή της, ότι το παραπάνω εθνικό έργο συντελέστηκε ειρηνικά, σιωπηλά, αθόρυβα και προπαντός με σεβασμό στον πολίτη.

 

 

 

 

 

Τι είπε η Πυθία

 

 

Ο πρωθυπουργός θέλει να θέσει ψηφοφορία στη Βουλή για ψήφο ανοχής και δεν ξέρει τι να κάνει. Ξέρει πως οι δικοί του τον αμφισβητούν, η αντιπολίτευση λέει πως τον στηρίζει αλλά δεν είναι και σίγουρος κι έτσι σηκώνεται και πάει στο μαντείο των Δελφών.

 

 

Ρωτά λοιπόν την Πυθία τι να κάνει… Η Πυθία σκέφτεται και τελικά του λέει «Η ΒΟΥΛΗΘΑΣΤΗΡΙΞΕΙΤΗΝΚΥΒΕΡΝΗΣΗ».

Φεύγει ο πρωθυπουργός χαλαρός, πάει στη Βουλή, αλλά οι δικοί του τον μαυρίζουν, η αντιπολίτευση του τα γυρνάει και η κυβέρνηση πέφτει.

Πάει όλο νεύρα στους Δελφούς και λέει στην Πυθία:

–          Καλά, εσύ δεν μου είπες πως θα με στηρίξουν;;;

–          Δεν κατάλαβες καλά, εγώ σου είπα «Η ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΣΤΗ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»!!… αθάνατα Ελληνικά…

 

 

Όπως ο γύφτος τη μαϊμού

 

Το υπάρχον πολιτικό σύστημα μας χορεύει όπως ο γύφτος τη μαϊμού. Σέρνεται ολόκληρος λαός από τη μύτη, τον κλέβουν, τον κοροϊδεύουν, τον χαρατσώνουν κι αυτός… μαζόχα! Ακολουθεί πειθήνια δίχως να κάνει κιχ!

 

Έχουν περάσει στο υποσυνείδητο του Έλληνα ότι είναι συνυπεύθυνος για ό,τι γίνεται. «Μαζί τα φάγαμε» κατά Πάγκαλο, «καταστροφή και πτώχευση εάν φύγουμε από το ευρώ» κατά Δαμανάκη και «απειλή» από Μαριέτα Γιαννάκου, πως εάν δεν συμβιβαστούμε σε όλα «όχι μόνο θα βγούμε από το ευρώ, αλλά και από τη ζώνη «ηλεκτροδότησης», εφόσον σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα μόνον μερικές ώρες την ημέρα»!

Κοινοί εκβιασμοί, ένα εφεύρημα για το αφήγημα «μένουμε Ευρώ». Υπεύθυνοι για όλα οι Έλληνες, οι οποίοι, άκουσον-άκουσον…επιμένουν να έχουν συλλογική σύμβαση εργασίας, νοσοκομείο όταν αρρωστήσουν και σύνταξη όταν γεράσουν.

Χρωστάμε λένε… Όταν οι ΗΠΑ έχουν δημόσιο χρέος τρισεκατομμυρίων δολαρίων και διαρκώς καθυστερούν το «μοιραίο» με νέες εκτυπώσεις δολαρίων κι αυτοί κάνουν πως φοβούνται το «μπαμ» της Ελλάδας!

Ο εκβιασμός περνάει φοβικά από το συμβιβασμένο πολιτικό προσωπικό και τα καλολαδωμένα ΜΜΕ. Ο εκβιασμός βολεύει γιατί αφορά την επιβίωση του «συστήματος». Όσο δεν υπάρχει αντίδραση, αυτοί θα βολεύονται. Η γραμμή του «φόβου» είναι κοινή. Αυτά που λένε οι τοκογλύφοι, αυτά περνάνε στις «μάζες» οι «αλληλέγγυοι» εσωτερικού. Οι γνωστοί «σωτήρες» μας… «πάση θυσία ευρώ»!

 

Για τον τρόπο που σκέφτονται και για το τι θέλουν ακόμα, ας ακούσουμε τη δήλωση ΣΟΚ του υπουργού οικονομικών της Βαυαρίας: «ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»!

Ένα είδος Βαυαροκρατίας και γερμανικής κατοχής για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, με εφαρμογή όλων των «μεταρρυθμίσεων» και με ενέχυρο σπίτια και χρυσό των Ελλήνων. Αφού υποθήκευσαν την δημόσια περιουσία, απαιτούν και την ιδιωτική. Γερμανοί και Ολλανδοί που νομιμοποίησαν την κτηνοβασία και την παιδεραστία (ύπαρξη νομίμου κόμματος παιδεραστίας στο ολλανδικό κοινοβούλιο) μας επιβάλλουν μέτρα που διαλύουν την κοινωνία και απαιτούν ξεπούλημα της Ελλάδας σε όλους αυτούς τους ανώμαλους!!!

 

 

Αφού βλέπουμε που μας οδηγούν, ξέρουμε τι θέλουμε;

 

Τόσα χρόνια μνημονιακής κατοχής, χωρίς η πολιτική ηγεσία να μπορεί να πάρει τις τύχες της Χώρας στα χέρια της. Εκτελούν τα πάντα με το πιστόλι στον κρόταφο!

Τα κόμματα εξουσίας ζουν από τις «μίζες» και τις κρατικές χορηγίες και οι αρχηγοί τους παριστάνουν τους σωτήρες. Αντί να υπάρξει ένα ομόφωνο ΟΧΙ στους δανειστές-επιβήτορες, τα δίνουν όλα και το μόνο που ενδιαφέρει είναι η καρέκλα της εξουσίας.

Το ερώτημα είναι εάν αυτή η Ευρώπη των μνημονίων, της διάλυσης, της σήψης, είναι αυτό που θέλουμε. Εάν θέλουμε αυτή την Ευρώπη ή εάν θέλουμε να ζούμε σύμφωνα με τις παραδόσεις μας, ή θα αλλάξουμε ζωή χωρίς θρησκεία, χωρίς τη λαϊκή μας κληρονομιά και παράδοση, χωρίς γλώσσα και χωρίς εθνική κουλτούρα. Εάν θέλουμε να απαλλοτριωθούμε πλήρως από την κουλτούρα των αλλοδαπών και να κυριαρχήσει σε όλα η δική τους γλώσσα, τα δικά τους ήθη και η δική τους θρησκεία!

 

Πρώτιστο καθήκον είναι η αυτογνωσία μας. Πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Εάν στόχος μας είναι π.χ. να ανταγωνιζόμαστε ποιο κόμμα θα μας εξασφαλίσει σύνταξη 350 ευρώ, δωρεάν συσσίτια και τρόφιμα ή επίδομα θέρμανσης, τότε αυτά μας τα προσφέρει το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.

Εάν, εδώ που φτάσαμε, είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε θυσίες για να διατηρήσουμε το κράτος μας με την κουλτούρα την Ελληνική, τον πολιτισμό μας, τη γλώσσα μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, την ιστορία μας, τότε αλλάζουμε ορχήστρα και τραγούδι. Να κάνουμε δηλαδή θυσίες με σκοπό που δεν θα ευνοεί τους δανειστές-τοκογλύφους. Οι θυσίες που κάνουμε 7 χρόνια τώρα, ευνοούν μόνον τους δανειστές. Οι δικές μας ζημιές, είναι δικά τους κέρδη.

 

Σημασία έχει τι θέλουμε. Ποιες είναι οι επιλογές μας. Ή πεθαίνουμε για το γερμανικό ευρώ και για την κυριαρχία των γερμανών ή αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας και κυρίως για το μέλλον της νέας γενιάς. Της γενιάς αυτής που αν δεν προλάβουμε, θα φύγουν όλοι και εδώ θα έρθει η σκοτοδίνη χωρίς ξημέρωμα!

 

 

 

 

 

 

Οι δύο πυλώνες… Από τη μία η παγκοσμιοποίηση με την σκληρή ΕΕ και από την άλλη αυτή των Εθνικών κρατών

 

 

Οι ηγέτες της ΕΕ έστειλαν σαφές μήνυμα, πως η ΕΕ θα προωθήσει το ελεύθερο εμπόριο, δείχνοντας την αντίθεσή τους στην προστατευτική στάση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Αντιμετωπίζοντας την οικονομική πολιτική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που συνοψίζεται στο μότο «πρώτα η Αμερική», και μια νέα τάση κατά της παγκοσμιοποίησης στην αυλή του, οι ηγέτες της ΕΕ λένε πλέον μονότονα, όσα λένε, για να εκφράσουν την δέσμευσή τους στο ανοιχτό εμπόριο, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σύναψη συμφωνιών με ασιατικές χώρες.

 

Το «ελεύθερο εμπόριο» χωρίς κανόνες ευνοεί τους στόχους της παγκοσμιοποίησης με τις επενδυτικές συμφωνίες. Αυτό το σύστημα έχει πλήξει και την οικονομία των ΗΠΑ, οι οποίες πλέον εισάγουν προϊόντα και δεν παράγουν. Γι’ αυτό και ο Τραμπ έλεγε προεκλογικά πως άλλες χώρες επιβάλλουν «πολύ υψηλούς δασμούς και φόρους» ή μεταναστεύουν επιχειρήσεις από το αμερικανικό έδαφος, θέτοντας σε μειονεκτική θέση τα αμερικανικά προϊόντα και δημιουργείται τσουνάμι ανέργων στις ΗΠΑ.

Το παιχνίδι λοιπόν είναι πολύ «χοντρό» και βρίσκεται σε εξέλιξη. Το παλιό πολιτικό σύστημα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης των «θεσμών», του Ευρώ, της Ευρώπης του Μάαστριχτ και η νέα διαμορφούμενη κατάσταση των εθνικών κρατών με τη νέα Αμερική του Τραμπ, του Ηνωμένου Βασιλείου με Brexit και τη Ρωσία του Πούτιν… Μια κατάσταση πολύ μπλεγμένη, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε και να επιλέξουμε συμμάχους που ναι μεν θα πάρουν από εμάς, αλλά και κάτι θα δώσουν.

Τώρα, με τους υπάρχοντες «συμμάχους» μόνον δίνουμε!

 

 

 

 

 

 

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ: «Ντροπή, κρίμα και αίσχος»!

 

Ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς μ’ ένα κείμενό του κατακεραυνώνει τους «προύχοντες» της πολιτικής οι οποίοι ψήφισαν διάταξη με την οποία βουλευτές, ευρωβουλευτές, διοικητές οργανισμών, αιρετοί Τ.Α κ.α, θα πληρώνουν μειωμένη εισφορά αλληλεγγύης.

Διαβάστε το κείμενο του Στρατηγού που θα προκαλέσει συζητήσεις:

Κρίμα, ντροπή, πώς μπορείτε και κυκλοφορείτε στην κοινωνία, πώς μπορείτε και πάτε στα χωριά μας, δεν υπάρχει λίγη αυτογνωσία, δεν μπορείτε να πιάσετε τον πόνο και τον καημό του λαού μας αυτή την δύσκολη εποχή;

 

Το άρθρο 4 του Συντάγματος αναφέρει ότι οι ΄Ελληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους…αναφέρω τα παραπάνω με αφορμή την αποκάλυψη εφημερίδας ότι ψηφίσθηκε διάταξη με την οποία βουλευτές, ευρωβουλευτές, διοικητές οργανισμών, αιρετοί Τ.Α κ.α θα πληρώνουν μειωμένη εισφορά αλληλεγγύης εν σχέσει με τους απλούς πολίτες υπολογιζομένης της μείωσης σε ποσό από 1.049 μέχρι 1.999 ΕΥΡΩ ετησίως…

Να θυμίσω ακόμη ότι οι πολιτικοί μας που ψήφισαν να φορολογείται από το πρώτο ΕΥΡΩ ο περιπτεράς της γειτονιάς τους διατηρούν πεισματικά αφορολόγητες σε σημαντικό ποσοστό τις υψηλές (για τα Ελληνικά δεδομένα) αποδοχές τους.

Η απάντηση κάποιων από αυτούς είναι ότι αυτό είναι «κόστος ομαλής λειτουργίας της δημοκρατίας μας»…θα ήθελα να τονίσω ότι δεν λειτουργούν ηγετικά γιατί ο ηγέτης πάντα συμμετέχει πρώτος στις θυσίες τις οποίες ζητά από άλλους ..Θα ήθελα να τους θυμίσω ότι στην αρχαιότητα ο Σπαρτιάτης στρατηγός Βρασίδας στην αρχαία Αμφίπολη με 150 Σπαρτιάτες νίκησε χιλιάδες Αθηναίους γιατί όπως γράφει ο Θουκυδίδης μπήκε μπροστά λέγοντάς τους ότι «θα αποδείξω ότι δεν είμαι καλύτερος στο να προτρέπω άλλους παρότι είμαι στο να θέτω σε εφαρμογή ο ίδιος τις προτροπές μου…».

Η ηγεσία για να μπορεί να έχει επαφή με τους πολίτες και να τους συνεγείρει σε αγώνα ανασύνταξης της χώρας, πρέπει να εμπνέει και σίγουρα η με ευρεία έννοια ηγεσία δεν μπορεί να εμπνεύσει όταν δίνει την εντύπωση ότι αγωνίζεται για διατήρηση κάποιων προνομίων της. Κρίμα. Αίσχος!!!
Την ώρα που βύθισαν τη χώρα στην ύφεση και το λαό στη φτώχεια, νομοθετούν για τους εαυτούς τους.
Συγγνώμη για το ύφος των γραφομένων μου, αλλά πώς θα σωθεί αυτή η πολύπαθη πατρίδα;

Φίλοι του Διογένη