Όλοι οι λόγοι που τα πέλλετ είναι τα πλέον συμφέροντα καύσιμα

Τα πέλλετ είναι καύσιμα που τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Ταιριάζουν στις περισσότερες συσκευές θέρμανσης και το πιο γνωστό τους πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα από οικολογικής σκοπιάς.

Η εταιρεία GK Energy σας προσφέρει συσκευές που μπορούν να καλύψουν ολοκληρωμένα τις ανάγκες σας και σας πληροφορεί για τα πλεονεκτήματα που έχουν τα πέλλετ. Συγκεκριμένα:

·        Τα πέλλετ είναι φιλικά προς το περιβάλλον, προερχόμενα συνήθως από αγροτικά κατάλοιπα.

·        Είναι πολύ πρακτικά, αφού η τροφοδοσία γίνεται αυτόματα.

·        Είναι τυποποιημένα και δεν αφήνουν λεκέδες ενώ αποθηκεύονται, χωρίς να αλλοιώνονται.

·        Προσφέρουν μεγάλη αποδοτικότητα επειδή η πυκνότητά τους είναι σταθερή και η υγρασία τους συγκεκριμένη.

·        Έχουν μηδενικό ισοζύγιο co2 κατά την καύση τους

·        Είναι αρκετά φθηνά για τα σημερινά δεδομένα και σε γενικές γραμμές παρουσιάζουν σταθερή πορεία στην μεταβολή των τιμών.

Γιατί να τα προτιμήσετε έναντι του πετρελαίου

Η τιμή των πέλλετ συγκριτικά με το πετρέλαιο είναι φθηνότερη κατά 70%. Επιπλέον αποδεσμεύουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και σε αυτό συμβάλλει το ότι είναι κατασκευασμένα από 100% φυσικά υλικά. Τέλος δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι είναι μία ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

Για παράδειγμα μία οικογένεια που ετησίως χρειάζεται 3 τόνους πετρέλαιο πληρώνει περίπου 4.000 ευρώ. Αν έκαιγε πέλλετ τότε το κόστος θέρμανσης με την ίδια ποιότητα απόδοσης θα ήταν λιγότερο από 2.000 ευρώ.

Γιατί να τα προτιμήσετε έναντι των ξύλων

Σε αντίθεση με το ξύλο, στα πέλλετ αγοράζετε συγκεκριμένη ποσότητα. Επιπλέον λόγω της πακετοποίησής τους σε ειδικές συσκευασίες έχουν χαμηλά επίπεδα υγρασίας, αυτονομία, δεν λερώνουν και είναι ευκολότερα στην αποθήκευση.

Tips

Μην χρησιμοποιείτε πέλλετ που δεν είναι εγκεκριμένα. Αποκλειστικά τα wood pellet μπορούν να σας προσφέρουν μακροζωία και άριστες προδιαγραφές.

Για ό,τι έχει να κάνει με πέλλετ κάντε κλικ εδώ . Οι ειδικοί της GK Energy θα σας δώσουν καίριες απαντήσεις!