Σεφ Γιώργος Καλογεριδης
Ταλιατελες με καλαμάρι, πέστο βασιλικού και ούζου
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. Ταλιατελες
800 γρ. Καλαμάρι κομμένο σε ροδελες
2 σφηνάκια ούζο
Για την σάλτσα πέστο
1 ματσάκι βασιλικό
100 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ. Ελαιόλαδο
50 γρ. Κουκουνάρι ή καρύδια
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα πέστο
Σε ένα καλό μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
Κανονικά η σάλτσα πέστο συνθλίβεται σε γουδί, το οποίο και μπορούμε να κάνουμε αν έχουμε την ευχέρεια.
Σε μία κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τις ταλιατελες 2 λεπτά λιγότερο από το αναγράφομενο χρόνο βρασμού συσκευασίας.
Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα σοταρουμε σε ελαιόλαδο το καλαμάρι για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με ούζο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις ταλιατελες με μια τρυπητή κουτάλα , τη σάλτσα πέστο και τοποθετούμε την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά εκτός φωτιάς και αναμειγνύουμε.
Σερβίρουμε απευθείας στα πιάτα.
Βιογραφικό σημείωμα
ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Καλογερίδης Γεώργιος
Πανόρμου 20, 50100 Κοζάνη (Ελλάδα)
6973927454
Φύλο Άρρεν | Ημερομηνία γέννησης 10/07/1981 | Εθνικότητα Ελληνική
ΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σεφ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
2007–2008 Σεφ Εστιατόριο Σχολαρχείο, Κοζάνη (Ελλάδα)
2008–2009 Σεφ
Εστιατόριο Μαϊστράλι, Κοζάνη (Ελλάδα)
2009–2010 Σεφ
Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών / Υπουργείο Δικαιοσύνης, Γρεβενά (Ελλάδα)
2010–2011 Σεφ Στέγη Ανηλίκων Νομού Κοζάνης, Κοζάνη (Ελλάδα)
2012–2014 Σεφ Εστιατόριο “Λακτάριους”, Κοζάνη (Ελλάδα)
2014–2015 Σεφ Εστιατόριο “Ζέφυρος”, Κοζάνη (Ελλάδα)
2015–2016 Σεφ Barley Kitchen-bar, Πτολεμαϊδα (Ελλάδα)
2015–2016 Σεφ Kitchen-bar “Barcode”, Κοζάνη (Ελλάδα)
2017–Σήμερα Σεφ Εστιατόριο “Τρυποκάρυδος”, Κοζάνη (Ελλάδα)
2015–Σήμερα Καθηγητής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Ι.ΙΕΚ Βολτέρος, Κοζάνη (Ελλάδα)
2018–Σήμερα Καθηγητής μαγειρικής ΙΝ.Ε Γ.Σ.Ε.Ε, Κοζάνη (Ελλάδα)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
1999–1999 Απολυτήριο Γενικού Λυκείου Γενικό Λύκειο Κοζάνης, Κοζάνη (Ελλάδα)
2005–2007 Πιστοποίηση Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης Ι.Ε.Κ. Κοζάνης, Κοζάνη (Ελλάδα)
2018–2018 Πιστοποίηση Εκπαιδευτή ενηλίκων Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, Κοζάνη (Ελλάδα)
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
Επικοινωνιακές δεξιότητες
Άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες μέσο της ιδιότητάς μου ως Καθηγητής μαγειρικής
Άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες ως παρουσιαστής και μάγειρας σε φεστιβάλ , εκθέσεις και
γαστρονομικά events
Οργανωτικές / διαχειριστικές
δεξιότητες
Ηγεσία σε εστιατόρια και άλλους χώρους εστίασης
Ικανότητα εκπαίδευσης και εκμάθησης προσωπικού λόγο της ιδιότητας του καθηγητή και εκπαιδευτή
ενηλίκων
Επαγγελματικές δεξιότητες
Άριστη γνώση όλων των πόστων εργασίας σε μια επαγγελματική κουζίνα εστιατορίου (τηγάνια,
σχάρες, κρύα κουζίνα) λόγο της πολυετούς επαγγελματικής εμπειρίας.
Άριστη γνώση της γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων λόγο της παρουσίας μου στην Ένωση
Γαστρονομίας Ελλάδας.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τιμητικές διακρίσεις και βραβεία
Χάλκινο μετάλλιο στον πανελλήνιο διαγωνισμό Greek Chef 2015 της Expotrof στην κατηγορία των
επαγγελματιών.
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας
Μέλος της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδας
Αργυρό μετάλλιο στον παμπελοπονησιακό διαγωνισμό μαγειρικής 2018 από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων
Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας στην κατηγορία πιάτο με μοσχάρι.
Χάλκινο μετάλλιο στον παμπελοπονησιακό διαγωνισμό μαγειρικής 2018 από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων
Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας στην κατηγορία πιάτο με θαλασσινά.