Η θεατρική παράσταση «Μαγεμένα  Παραμύθια του Δάσους», κάνει πρεμιέρα το Σάββατο στο Θεατροδρόμιο Κοζάνης, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να σπεύσουν να την παρακολουθήσουν και να νοιώσουν όλοι για λίγο παιδιά! Η πρεμιέρα για  τα «Μαγεμένα Παραμύθια του Δάσους» έχει οριστεί για το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 18:00.Την Κυριακή θα ακολουθήσουν δύο ακόμα παραστάσεις μία πρωινή στις 12:00 και μία απογευματινή στις 18:00. Κάθε Σαββατοκύριακο ως τις 18 Δεκεμβρίου.

magemena2

«Tι συμβαίνει μέσα στο δάσος; Τι γυρεύει η Κοκκινοσκουφίτσα, η Ραπουνζέλ και ο Παπουτσωμένος Γάτος; Τι magemena_paramythia_synenteyxi3κάνουν τα Τρία Γουρουνάκια και η Ωραία Κοιμωμένη ανάμεσα στα δέντρα; Ο μάγος Φρικηρίκος μισεί τα παραμύθια και με τη βοήθεια του λύκου θέλει να τα καταστρέψει. Οι ήρωές τους όμως γράφουν τη δική τους ιστορία, που είναι γεμάτη ανατροπές…

Μια μεγάλη περιπέτεια μέσα στο πυκνό φθινοπωρινό δάσος… Μια παραμυθένια πινελιά στις παιδικές ψυχές, η οποία επιδιώκει να ψυχαγωγήσει και να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους θεατές στον αθέατο κόσμο των παραμυθιών. Να δημιουργήσει συναισθήματα, χαράς, αγωνίας και συγκίνησης».

Οι συντελεστές έδωσαν συνέντευξη τύπου προσκαλώντας όλο τον κόσμο να σπεύσει να απολαύσει ένα έργο με όλους τους αγαπημένους ήρωες παραμυθιών. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο φιλόξενο χώρο του Θεατροδρομίου Κοζάνης, ένα χώρο όπου σύμφωνα με τον Λύσανδρο Ρήγα «οι ντόπιες καλλιτεχνικές δυνάμεις δημιουργούν φιλόδοξες θεατρικές παραστάσεις, όπως αυτή που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου. Η παράσταση απευθύνεται στους μικρούς φίλους και είναι μια διαφορετική, όμορφη παράσταση όπου τα παιδιά θα συγκινηθούν, θα παίξουν, θα γελάσουν», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

magemena_paramuthiaΑπό την πλευρά του ο σκηνοθέτης του έργου Στέλιος Χλιαράς, σημείωσε πως τα «μαγεμένα παραμύθια του δάσους απευθύνεται σε ανθρώπους από 3.5 ετών και πάνω , λέγοντας μάλιστα πως: «Δεν χρησιμοποιώ τον όρο παιδιά γιατί παρερμηνεύουμε τον όρο και χαρακτηρίζουμε τις παραστάσεις αυτές «παιδικίστηκες «. Πρόθεσή μας και σκοπός μας είναι να κάνουμε μια παράσταση που απευθύνεται και σε μικρότερα αλλά και σε μεγαλύτερα παιδιά αλλά φυσικά και σε ενηλίκους. Οι γονείς που θα έρθουν, ελπίζουμε να περάσουν όμορφα.
Η παράσταση, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μια «παραμυθοσαλάτα», όπου μπλέκονται μαζί πολλά παραμύθια. Η ιστορία ξεκινάει με ένα μάγο όπου δεν έχει δικό του παραμύθι και με τη βοήθεια του λύκου των παραμυθιών εισβάλει σε πέντε παραμύθια και προσπαθεί να τα καταστρέψει: «Πρόκειται για μια ιστορία με πολλές ανατροπές, όπου η κλασική ιστορία και τα κλασικά παραμύθια είναι αντεστραμμένα και δοσμένα με μια διαφορετική ματιά. Είναι μια παράσταση την οποία ελπίζουμε ότι τα παιδιά θα τη λατρέψουν, θα χαθούν σε ένα υπέροχο και αφαιρετικό δάσος με φύλα που ωθεί τη φαντασία των παιδιών να συμπληρώσει ότι δεν υπάρχει, εσκεμμένα. Ένας εσωτερικός χώρος μεταφέρεται σε έναν εσωτερικό χώρο και τα παιδιά που θα δουν την παράσταση, θα μυρίσουν το σκηνικό, θα παίξουν και θα πιάσουν τα φύλα, θα τη χαρούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης της παράστασης.

Ο κ. Χλιαράς δεν παρέλειψε, επίσης, να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του, τους ηθοποιούς, αλλά και όσους συνέβαλαν για να γίνει το έργο αυτό. Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Τόλης που παίζει στο έργο, μίλησε για το πολύ καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των συμμετεχόντων, καλώντας τον κόσμο να σπεύσει να δει το έργο.

magemena_paramythia_synenteyxi2

Συντελεστές:

Κείμενο: Κώστας Καρανάτσιος
Σκηνοθεσία: Στέλιος Χλιαράς
Σκηνογραφίαβοηθός σκηνοθέτη: Εύη Μιμίκου
Κουστούμια: Βάσω και Νούλα Παρχαρίδου(Δίδυμες)
Φώτακατασκευή σκηνικού: Σάκης Παπαδόπουλος
Μουσική: Νίκος Χαλβατζής
Χειρισμός ήχου: Αλεξάνδρα Βαλαή
Φωτογραφία: Θεόδωρος Χλιάπας
Παίζουν: Κωνσταντίνος Κοζικόπουλος, Νικολέτα Σιώμου, Στάθης Νατσιός, Δήμητρα Ζαχαριάδου, Παναγιώτης Τόλης

Κρατήσεις θέσεων: 24610 33681 & 28551 καθημερινές ως τις 17:00 και 6947-699601 απογευματινές ώρες και Σάββατο-Κυριακή.