banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

«Το φανάρι του Διογένη» ………….. (σχολιασμοί και επισημάνσεις)…

0 comment 9 minutes read

Γεωπολιτική και Μακεδονία

 

 

Η Ελλάδα έχει διεθνή προβλήματα, επειδή διαθέτει την Μακεδονία, την Κύπρο, το Αιγαίο με το νησιωτικό του σύμπλεγμα και σύνορα με εχθρούς επί διεθνούς επιπέδου.

Έχει όμως και πολιτική μυωπία όταν επαναλαμβάνει διαχρονικά το «ανήκομεν εις την Δύσιν» και συνεχίζει να θεωρεί συμμάχους αυτούς που ουδέποτε την είδαν ως σύμμαχο σε θέματα (π.χ. Κύπρος, Αιγαίο, Μακεδονία). Πολιτική μυωπία είναι όταν οι πολιτικοί μας επαναλαμβάνουν το «δεν διεκδικούμε τίποτα», ενώ παραχωρούμε ό,τι μας ζητηθεί!

Φίλοι μας μπορεί να είναι οι εχθροί των εχθρών μας (π.χ. Κίνα). Αν ο μελλοντικός μεγάλος πόλεμος είναι μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας, τότε ισχύει η παροιμία των Βενετών «να τα έχεις καλά με τον γείτονά σου και καλύτερα με τον γείτονα του γείτονά σου».

Αφού με τους έως τώρα «συμμάχους» μας δεν είδαμε κάτι καλό, ας δοκιμάσουμε κάτι άλλο.

Η τήρηση των αρχών της γεωπολιτικής δίνει λύση στα προβλήματα και επειδή η Βαλκανική κρίση που ξανάρχισε με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας (1999) θα έχει συνέχεια, όπως με το «Μακεδονικό», η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη μόνον αν έχει εσωτερική προπαρασκευή, ηθική και υλική και ισχυρούς συμμάχους.

Η Μακεδονία είναι η πύλη εισόδου για την Ευρασία, ο διάδρομος που ενώνει Ευρώπη-Ασία-Αφρική και ο θαλάσσιος δρόμος της Μεσογείου και του Αιγαίου, είναι το οξυγόνο που δίνει ζωή.

Αυτό το οξυγόνο προς τη θάλασσα ήθελαν οι Ρώσοι από την εποχή του Μ. Πέτρου και της Μ. Αικατερίνης. Γι αυτό οι τσάροι της Ρωσίας οργάνωσαν τους Βουλγάρους σε κράτος και τους έστρεψαν εναντίον μας, για να μπορέσει η Ρωσία να βγει στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Γι αυτό οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί στη συνέχεια ήθελαν την Ελλάδα υπό την σκέπη τους, για να ακολουθήσουν την ίδια τακτική και οι Γερμανοί με το ευρώ και τα μνημόνια.

Στα Βαλκάνια θα γίνουν ανακατατάξεις που θα τα αλλάξουν όλα και θα γίνουν παρεμβάσεις σε βάρος της Ελλάδας, εάν αυτή συνεχίσει να δίνει «γην και ύδωρ» χωρίς να απαιτεί όσα δικαιούται και δεν επιλέξει συμμάχους και όχι προστάτες. Στην εποχή μας δεν υπάρχουν προστάτες αλλά αφεντικά και αυτό είναι ζήτημα επιλογής.

Με δεδομένο πως το ΝΑΤΟ δεν προστάτευσε ποτέ την Ελλάδα (π.χ. Κύπρος 1974) και η Ευρώπη χωρίς στρατιωτική ισχύ είναι χωρίς ουσιαστική δύναμη, τότε η Ελλάδα οφείλει να αναζητήσει νέες συμμαχίες και τρόπους προστασίας της.

 

 

 

Βήμα-βήμα η παραχάραξη της ιστορίας και η δημιουργία του Ανεξάρτητου Μακεδονικού Κράτους

 

 

 

Το Μακεδονικό ζήτημα είναι πολύ παλιό και απασχόλησε ιδιαίτερα τη Διεθνή Κοινότητα μετά το τέλος του Α’ΠΠ. Με τη συνθήκη του ΝΕΙΓΥ (1919) δόθηκε η δυνατότητα στους σλαβόφωνους που δεν θεωρούσαν ότι είναι Έλληνες, να επιλέξουν εθνικότητα. Δήλωσαν 66.000 Βούλγαροι (στατιστική της Κοινωνίας των Εθνών) και έφυγαν για την Βουλγαρία. Κανείς εξ αυτών δεν δήλωσε «Μακεδόνας». Η ιδέα για «Μακεδόνες» έρχεται κατόπιν.

Μετά το 1917 έχουμε ανακατατάξεις στην «παλιά» Ρωσία, όπου τώρα ως ΕΣΣΔ χρησιμοποιείται ο όρος της «Αυτόνομης Μακεδονίας» και τα κομμουνιστικά κόμματα άλλων κρατών για να γίνουν αποδεκτά στην Κομιντέρν έπρεπε να το αποδεχτούν αυτό. Η Ελληνική αντιπροσωπεία αρνήθηκε να το υπογράψει το 1921 (3ο Συνέδριο Κομμουνιστικής Διεθνούς) το 1922 (4ο Συνέδριο της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας) και τον Δεκέμβριο του 1923 στο 4ο Συνέδριο της Γ’ Κομμουνιστικής Διεθνούς το ψήφισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σαρολόγος!

Τον Οκτώβριο του 1924 (Συνέδριο 6ο της Γ’ Διεθνούς στη Μόσχα) έχουμε την απόφαση για δημιουργία «Ανεξάρτητου Μακεδονικού Κράτους» και ψηφίζεται από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ Παναγιώτη Πουλιόπουλο και Σεραφείμ Μάξιμο. Στο «Ανεξάρτητο Μακεδονικό Κράτος περιλαμβάνεται και η Ελληνική Μακεδονία.

Τη σκυτάλη παίρνει τώρα η Γιουγκοσλαβία, όπου ο Ιωσήφ Μπρος ή στρατάρχης Τίτο, ως ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γιουγκοσλαβίας, δημιούργησε ομοσπονδία έξι (6) Λαϊκών Δημοκρατιών. Ενώ μέχρι το 1939 το νότιο τμήμα της Γιουγκοσλαβίας ονομάζεται VARDASKA, στις 8 Αυγούστου 1944 ο Τίτο την βαφτίζει «Ομόσπονδη Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η βάφτιση έγινε στη Μονή Πολυχροτσίνσκι.

Το 1945 η Εθνοσυνέλευση του ΚΚ Γιουγκοσλαβίας επικύρωσε την ίδρυση αυτού του κράτους!!

Ήταν Οκτώβριος του 1945 όταν ιδρύθηκε η Ομόσπονδη Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας και τον Ιούνιο του 1948 έγινε η αποκήρυξη του Τίτο από την Κομινφόρμ και η 6η Ολομέλεια του ΚΚ Βουλγαρίας κατήγγειλε τον Τίτο ως αποστάτη.

Όλα αυτά είχαν σχέση με το «Μακεδονικό» και στον αγωνιστικό χώρο έπεσαν κορμιά. Ο Τίτο ήθελε την Μακεδονία για δική του χρήση, ουρά της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας και ο Στάλιν την ήθελε μέλος της ΕΣΣΔ.

Ο ισχυρός ηγέτης στο Ανατολικό μπλοκ ήταν ο Στάλιν, ο Τίτο έχασε και αποπέμφθηκε ως αποστάτης.

 

 

Γενίτσαροι και Εφιάλτες

 

 

Οι Εφιάλτες ήταν αποκλειστικά Ελληνικό «προϊόν» και πάντα η Ελλάδα κινδύνευε απ’ αυτούς. Τίποτα δεν θα πετύχαιναν οι ξένοι, αν δεν υπήρχαν οι Εφιάλτες και οι Γενίτσαροι. Οι Γενίτσαροι είναι ένα «προϊόν» ειδικής κοπής, το οποίο είτε κατασκευάζεται είτε εξαγοράζεται. Όλα είναι ζήτημα τιμής και τακτικής.

Όσο η Γιουγκοσλαβία ήταν κρατική οντότητα, το ομόσπονδο κράτος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν αποτελούσε κίνδυνο για την Ελλάδα. Το πρόβλημα προέκυψε με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και έπαιξε ρόλο ο σπόρος που είχε σπείρει στα προηγούμενα χρόνια η προπαγάνδα στο εξωτερικό. Κυρίως σε Αυστραλία και Καναδά. Όταν η Ελλάδα άρχισε να ξυπνά, βρήκε το πρόβλημα μπροστά της και οι χειρισμοί της πολιτικής ηγεσίας της το χειροτέρεψαν.

Όταν οι ομόσπονδες λαϊκές δημοκρατίες απόκτησαν κρατική υπόσταση, τότε φάνηκε το μέγεθος της προπαγάνδας που είχαν κάνει στο παρελθόν και πολλά κράτη ανά τον πλανήτη να τους έχουν αναγνωρίσει με το όνομα που είχαν ως ομόσπονδα κράτη. Έτσι αναγνωρίστηκε και η Μακεδονία ως κράτος με όνομα! Άρχισε να κατασκευάζει και σύμβολα και να διεκδικεί την μοναδικότητα ως Μακεδονία και εθνότητα Μακεδονική!

Ενώ το Ελληνικό κράτος «κοιμόταν», η προπαγάνδα αυτών δούλευε εντατικά. Όταν διαμορφωνόταν ο εθνολογικός καταστατικός χάρτης της Ευρώπης υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου της Χάγης, δεν συμμετείχε Έλληνας επιστήμων ή συνεργάτης. Οι Μακεδόνες των Σκοπίων έκαναν καλή δουλειά και έτσι η Ελληνική Μακεδονία δεν υπάρχει στο επισημότερο ευρωπαϊκό βιβλίο. Υπάρχει όμως η σκοπιανή προπαγάνδα για τη δική τους Μακεδονία και γι αυτό όταν ήρθε η ώρα, αναγνωρίστηκαν ως Μακεδονία από τα περισσότερα κράτη της υφηλίου.

 

 

«9 Γενίτσαροι κατά της Μακεδονίας»

 

Με αυτό τον τίτλο η εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 13 Ιανουαρίου 2006 γράφει: «… Έλληνες στην καταγωγή είναι οι αξιωματούχοι που στελεχώνουν τον κεντρικό μηχανισμό της επίσημης αλυτρωτικής προπαγάνδας των Σκοπίων. Ο πυρήνας της Σκοπιανής προπαγάνδας αποτελείται από επιστήμονες Έλληνες αντάρτες του 1949 και απογόνους τους, οι οποίοι κατέφυγαν στην Γιουγκοσλαβία μετά τον Ελληνικό εμφύλιο.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, τουλάχιστον εννέα (9) Ελληνικής καταγωγής επιστήμονες έχουν αποτελέσει το «Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας» των Σκοπίων. Το κρατικό αυτό ίδρυμα είναι ο κατ’ εξοχήν οργανισμός που κινεί τα νήματα της επίσημης Σκοπιανής ιδεολογίας, επιχειρώντας να στοιχειοθετήσει με επιστημονικούς όρους την εθνική ταυτότητα των κατοίκων της γειτονικής χώρας…».

Το Ινστιτούτο αυτό έκανε άριστη προπαγάνδα παγκόσμια και το κυριότερο έργο του είναι η τρίτομη «Ιστορία του Μακεδονικού λαού», που εκδόθηκε το 1960. Οι τρεις επιστήμονες που το επιμελήθηκαν είναι Ελληνικής καταγωγής. Είναι ο Τοντόρ Σιμόφσκι (Θεόδωρος Σιμόπουλος), ο Κρούστε Μπιτόσκι (Χρήστος Μπιτάκος) και ο Χρίστο Αντονόφσκι (Χρήστος Αντωνίου).

Αυτοί οι τρεις συνέγραψαν την «Ιστορία του Μακεδονικού λαού» και υπήρξαν οι θεμελιωτές της Σλαβομακεδονικής εθνικής ταυτότητας, που έθεσαν τις βάσεις των επιχειρημάτων της Σκοπιανής ηγεσίας για εθνική συγκρότηση. Έλληνες Γενίτσαροι πρωταγωνιστές στην Σκοπιανή προπαγάνδα. Εφιάλτες που μέσα από μυστικούς διαδρόμους κυκλώνουν τους Λεωνίδες και φέρνουν την καταστροφή. Με τη διαφορά, οι Σπαρτιάτες εκείνον τον Εφιάλτη τον καταδίωξαν για χρόνια, ώσπου τον ανακάλυψαν και τον κρέμασαν. Τώρα οι Εφιάλτες-Γενίτσαροι έχουν αξιώματα και οδηγούν το Έθνος στην καταστροφή πουλώντας τη Μακεδονία και ό,τι άλλο έχει αξία αντί πινακίου φακής!

Οι τρεις που προαναφέρθηκαν έγιναν μέχρι το 1977 εννέα (9) τουλάχιστον. Αναφέρουμε τον Ρίστο Ποπλαζάροφ (Χρ. Παπαλαζάρου), τον Ρίστο Ιλιόφσκι (Χρ. Ηλιού), τον Χρίστο Κυριακόφσκι (Βασ. Γιώτης), Ελευθερία Μπαμπακόφσκα (Ελευθερία Μπαμπάκου), Στογιάν Κισελινόφσκι!

Όλοι αυτοί οι Γενίτσαροι εργάζονται με ζήλο για να πετύχουν όσα δεν κατάφεραν με πόλεμο. Κατάφεραν με συστηματική προπαγάνδα να επιβάλλουν το όνομα «Μακεδονία» παγκόσμια και τώρα να το περάσουν μέσα και από την υπογραφή στους Ψαράδες στις Πρέσπες!

Αυτό που δεν κατάφεραν οι Ρώσοι τσάροι, ο Στάλιν και ο Τίτο, το κατάφεραν οι Εφιάλτες που γεννήθηκαν Έλληνες, αλλά δεν είχαν Ελληνική συνείδηση. Κατάφεραν την VARDASKA αρχικά να την κάνουν FYROM και μετά Βόρεια Μακεδονία!!

Αν οι συλλέκτες γραμματοσήμων το 1939 είχαν στην κατοχή τους γραμματόσημο με την Vardaska, τώρα θα εμπλουτίσουν τη συλλογή τους με το νέο γραμματόσημο Βόρεια Μακεδονία. Μόνο που τώρα η Vardaska θα είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος, θα φτάνει ως τη θάλασσα, θα έχει και Λευκό Πύργο. Η σημαία που θα κυματίζει στην κορυφή του Πύργου δεν θα έχει χρώμα γαλανό και στη μέση το σταυρό. Η νέα τάξη πραγμάτων έχει προβλέψει και γι αυτό… η συνέχει επί της οθόνης!

Υ.Γ: Στο άρθρο 13 της συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρεται πως επειδή τα Σκόπια είναι περίκλειστο κράτος, υποχρεούται η Ελλάδα να τους παραχωρήσει πρόσβαση στο Αιγαίο, για αλιείς κυρίως! Δηλαδή τους παραχωρούμε το δικαίωμα να βγουν στη θάλασσα. Η Ελλάδα ανοίγει τον Αξιό ποταμό για να βγει η FYROM στο Αιγαίο και να αποκτήσει δικαιώματα σε ΑΟΖ και στα κοιτάσματα φυσικού αερίου που υπάρχουν άφθονα. Μήπως ζητήσουν και λιμάνι δικό τους;. Τώρα που έμαθαν πως δίνουμε, γιατί να μη ζητήσουν, αφού ξέρουν πως θα το πάρουν;

Η παραχώρηση της Μακεδονίας ίσως είναι η αρχή για διάλυση της χώρας σε κρατίδια. Επόμενο βήμα θα είναι η Θράκη ή η Τσαμουριά;

Οι αρχιτέκτονες της «λύσης» που ακούει στο όνομα Βόρεια Μακεδονία είναι οι ίδιοι που μας έστησαν στον τοίχο με τα μνημόνια. Και τότε (2010) και τώρα (2018) οι Εφιάλτες μιλούσαν Ελληνικά!

“ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΓΕΝΗ”

 

 

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00