banner
banner
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
banner
banner

«Το φανάρι του Διογένη» ………….. (σχολιασμοί και επισημάνσεις)…. – Στη μνήμη του εκδότη και δημοσιογράφου Γιάννη Κορομήλη από το Σισάνι Βοΐου

0 comment 6 minutes read

Στη μνήμη του εκδότη και δημοσιογράφου Γιάννη Κορομήλη από το Σισάνι Βοΐου

Ένα  ενδιαφέρον άρθρο του, εθνικής σημασίας, με τίτλο «Πως σχεδιάστηκε ένας νέος κόσμος» τον Οκτώβριο 2015 για τον σχεδιασμό και το μοίρασμα του κόσμου και έχει αναφορές από το 1985

 

Μέσα Νοεμβρίου του 1985. Πολλά χρόνια πριν, μεσημέρι με επισκέφτηκε ο παλιός μου φίλος Σωτήρης Παπαπολίτης π. καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τορόντο του Καναδά, π, ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών και π. βουλευτής. Γιος του Σάββα Παπαπολίτη, συναρχηγού με τον Πλαστήρα του παλιού κεντροαριστερού κόμματος της ΕΠΕΚ. Επέστρεψε από τη Γενεύη της Ελβετίας, όπου είχε πραγματοποιηθεί εκείνες τις μέρες η συνάντηση κορυφής των Ρήγκαν και Γκορμπατσόφ. Στην αμερικανική αντιπροσωπεία συμμετείχε και φίλος του κ. Παπαπολίτη που δίδασκαν μαζί στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Ο καθηγητής αυτός, εξ απορρήτων του Ρήγκαν, μετέφερε στον κ. Παπαπολίτη κάποιες από τις συμφωνίες που οι δύο παγκόσμιοι ηγέτες συνυπέγραψαν και που έκρινε πως θα ενδιέφεραν ιδιαίτερα την Ελλάδα. Ο κ. Παπαπολίτης μου τις επανέλαβε και σήμερα, 30 χρόνια αργότερα, και νομίζω πως μπορώ να τις δημοσιοποιήσω. Εξάλλου τα αποφασισθέντα, τουλάχιστον κατά μεγάλο μέρος τους έχουν από καιρό υλοποιηθεί.

Σημειώνω απλά ότι τότε τα εξέλαβα ως αβάσιμες φήμες και τα κοινοποίησα μόνο σε 2-3 φίλους μου. Δεν πίστευα ότι ήταν δυνατόν να απέδιδαν την αλήθεια. Η φερόμενη συμφωνία στις 13-11-1985 προέβλεπε:

1)       Διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης! (Ποιος θα το πίστευε αυτό το 1985!).

2)      Κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» σε όλα τα ευρωπαϊκά κομμουνιστικά κράτη.

3)      Διάλυση της Γιουγκοσλαβίας!

4)      Δημιουργία κράτους με όνομα «Μακεδονία»!

Σε ερώτησή μου, πότε θα γίνουν αυτές οι κοσμογονικές αξελίξεις, ο κ. Σωτήρης μου απάντησε «τα επόμενα χρόνια, τέσσερα έως οκτώ, ανάλογα με τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν.

Για το «κράτος της Μακεδονίας» μου είπε πως αυτό αρχικά θα περιλαμβάνει το τότε ομόσπονδο κρατίδιο της Γιουγκοσλαβίας με το ίδιο όνομα. Αργότερα – δεν καθορίστηκε πότε – θα επεκταθεί μέχρι τη Θεσσαλονίκη και τα σύνορά του με την Ελλάδα θα είναι είτε η οδός Θεσσαλονίκης-Χαλκηδόνας-Βέροιας-Κοζάνης-Καστοριάς-σημερινά όρια, είτε στα Τέμπη!

Σε ερώτησή μου εφόσον και όταν γίνει αυτό το κρατίδιο θα αποκοπεί η Θράκη από την Ελλάδα (όση απομένει) μου απάντησε: «Το σχέδιό τους λέει πως αρχικά η Θράκη θα γίνει ημιαυτόνομη κι αργότερα θα προσαρτηθεί στην Τουρκία!! Τα πιστεύετε όλα αυτά; Εγώ όχι. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν πίστεψα ούτε λέξη για όλα όσα μου είπε ο κ. Παπαπολίτης (περί διάλυσης της ΕΣΣΔ και της Γιουγκοσλαβίας και τα υπόλοιπα). Όχι γιατί δεν εκτιμούσα την εντιμότητα και την ειλικρίνεια του αξιόλογου και αξιόπιστου αυτού ανθρώπου, αλλά γιατί δεν έκρινα ότι μπορούσε λογικά να συμβούν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά προχθές μόλις, έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο με τίτλο «Ανάμεσα σε δύο κόσμους», έκδοση του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη το 1998. Στο βιβλίο αυτό περιέχονται όλες οι εισηγήσεις που έγιναν στην διημερίδα (8 και 9 Δεκεμβρίου 1995) στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ των εισηγητών κι ο πρωτοπρεσβύτερος και καθηγητής πανεπιστημίου π. Γεώργιος Μεταλληνός, ο οποίος, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής: «…Παγκόσμιοι αρχιτέκτονες σχεδίασαν ένα νέο κόσμο που φαίνεται να ολοκληρώνεται σήμερα. Για να βεβαιωθεί κανείς για την ύπαρξη αυτών των αρχιτεκτόνων, αρκεί να μελετήσει το συγκλονιστικό άρθρο του μεγαλύτερου σιωνιστή της εποχής μας Μπεν Γκουριόν στο περιοδικό Look (16-1-1962), όπου αναπτύσσονται οι προφητικές προβλέψεις του για τον κόσμο του τέλους του 20ου αιώνα» (σελ. 29). Και παρακάτω: «Σας διαβάζω το κείμενο (του Μπεν Γκουριόν): «Ο ψυχρός πόλεμος θα ανήκει σε λίγα χρόνια στο παρελθόν. Η εσωτερική πίεση θα οδηγήσει σε μια σταδιακή δημοκρατικοποίηση στη Σοβιετική Ένωση (σ.σ. δηλαδή θα καταρρεύσει το δικτατορικό κομμουνιστικό καθεστώς). Δυτική και Ανατολική Ευρώπη θα γίνουν ομοσπονδία από αυτόνομα κράτη με σοσιαλιστικό και δημοκρατικό σύστημα (ιδέ ΕΕ των 29 και συνέχεια). Με εξαίρεση τη Ρωσία, μια ομοσπονδιακή χώρα, όλες οι άλλες ήπειροι θα ενωθούν σε μια παγκόσμια συμμαχία στη διάθεση της οποίας θα βρίσκεται μια διεθνής αστυνομική δύναμη (οι κυανόκρανοι). Όλοι οι στρατοί θα καταργηθούν και δεν θα ξαναγίνουν πόλεμοι» (σελ. 35).

Για να προσθέσουμε εμείς, πως από τα λεγόμενά τους άλλα έχουν συμβεί και άλλα θα συμβούν. Γιατί εάν δεν ήταν να συμβούν, δε θα είχαν λεχθεί. Και επειδή η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο δρόμο των μνημονίων τυχαία, ο μεγάλος διανοητής Νόαμ Τσόμσκι το επιβεβαιώνει χρόνια τώρα… «Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την καταστροφή της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ».

Τις τεκμηριωμένες διαπιστώσεις του δεν μπορούμε να τις αντιπαρέλθουμε ή αγνοήσουμε, όπως έκαναν τα συστημικά ΜΜΕ!

Όσα είχαν ειπωθεί το Νοέμβριο 1985 στη συνάντηση κορυφής από τον Ρήγκαν και τον Γκορμπατσόφ και όσα καταγγέλλει ο νομπελίστας διανοητής Νόαμ Τσόμσκι, δείχνουν την μέγιστη απειλή διάλυσης της Ελλάδας. Το σχέδιο είναι καλά οργανωμένο και η Ελλάδα καταστρέφεται βάσει σχεδίου, με σκοπό την τελική υποδούλωσή της, η οποία θα χρησιμεύσει σαν «μάθημα» σε οποιονδήποτε πιστεύει πως μπορεί να αντισταθεί. Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο.

Ένα σχεδιασμένο ολοκαύτωμα για την Ελλάδα από παλιά και τώρα υλοποιείται από την διεφθαρμένη ηγεσία του ΔΝΤ, το βρώμικο διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πλήρη συνεργασία ελληνικών κυβερνήσεων με συνδρομή των ΜΜΕ.

Οι Έλληνες για όλα αυτά δεν ρωτήθηκαν και ξένη χώρα έρχεται και αφαιρεί την κρατική περιουσία και πτωχεύει τους πολίτες. Δεν μιλάμε για δημοκρατία σε μια χώρα που με σχέδιο την πτώχευσαν και την κατάντησαν προτεκτοράτο.

Αφού την υπερχρέωσαν, την οδήγησαν στα μνημόνια, την ενέταξαν με πτωχευτικό σχέδιο στο Υπερταμείο και άρχισε το «μοίρασμα των ιματίων». Η Μακεδονία ήδη παραδόθηκε με τη «συμφωνία της λίμνης». Ακολουθεί η Θράκη, η μεγάλη Αλβανία, το Αιγαίο και τα πετρέλαια-ΦΑ.

Το πρόβλημα είναι πολιτικό και βαθύτατα εθνικό. Δεν είναι που έχουμε «μπροστά γκρεμό και πίσω ρέμα», είναι που δεν φαίνεται πουθενά φως…!!!

Αυτό το φως ψάχνουμε. Αυτόν που θα κρατά τη δάδα με το φως το αληθινό. Την ενότητα των πατριωτικών δυνάμεων από όλες τις πλευρές. Από δεξιά και αριστερά, διότι πατριώτες και προδότες υπήρξαν και υπάρχουν σε όλα τα χρώματα.

Μια ενότητα που φέρει την Ανάσταση. Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο…

 

 

Διαμαντής Βαχτσιαβάνος

 

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00