Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024

Το pc είναι ναρκωτικό στο παιδί

0 comment 2 minutes read

«Στο 60% των περιπτώσεων κατάχρησης του Διαδικτύου παρατηρούνται συνοδές καταστάσεις όπως διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), κτλ», ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Προειδοποιητικά συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι:

Ο χρήστης δεν μπορεί να θέσει υπό έλεγχο τη συχνότητα, την ένταση ή και τη διάρκεια της ενασχόλησής του.
Διαρκώς αυξανόμενη προτεραιότητα στο βιντεοπαιχνίδι έναντι των άλλων δραστηριοτήτων.
Εξακολούθηση ή αύξηση της ενασχόλησης με τα βιντεοπαιχνίδια παρά τις αρνητικές συνέπειες. Στοιχεία εξάρτησης από το Ιντερνετ
6,2 έτη η μέση ηλικία που οι 11χρονοι χρησιμοποίησαν πρώτη φορά το Διαδίκτυο
51,2% των μαθητών είναι μέλη τουλάχιστον μίας σελίδας κοινωνικής δικτύωσης
22% των παιδιών χρησιμοποιούν καθημερινά κινητό στο υπνοδωμάτιο
39% χρησιμοποιούν καθημερινά το Διαδίκτυο για επικοινωνία και κοινωνική δικτύωση
8,5% χρησιμοποιούν το κινητό για μελέτη στο σπίτι.
Αυτή η συμπεριφορά, έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές βλάβες στους προσωπικούς, οικογενειακούς, κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματικούς ή άλλους τομείς της καθημερινότητας. Το 51% των μαθητών είναι μέλος τουλάχιστον μίας σελίδας στο facebook, ενώ το 18,5% χρησιμοποιεί το facebook πάνω από δύο ώρες την ημέρα σε καθημερινή σχολική ημέρα. Στην Ιαπωνία οι παίκτες ακούνε ένα ειδικό ηχητικό μήνυμα όταν ξεπερνούν το μηνιαίο όριο ενασχόλησης με τα βιντεοπαιχνίδια που έχει θεσπιστεί. Στη Βρετανία ο εθισμός σε βιντεοπαιχνίδια αντιμετωπίζεται σε εξειδικευμένες κλινικές.

Η χρήση του Διαδικτύου πάνω από 10 ώρες την εβδομάδα μπορεί να οδηγήσει σε προβληματική χρήση. Το εύρημα αυτό είναι σε συμφωνία με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας για τα παιδιά και τους εφήβους, η οποία θέτει ως όριο ημερήσιας χρήσης οθόνης (screentime) τηλεόρασης και ηλεκτρονικού υπολογιστή τις δύο ώρες.

Άκουσα μια μαμά να λέει ότι σε διαδρομή 2,5 ωρών προς το εξοχικό, ο 9χρονος γιος της με διεγνωσμένη ΔΕΠ-Υ, θα παίζει συνεχώς με το tablet, λόγω παρορμητικότητας!!! Όχι!!! ΔΕΝ πρέπει το παιδί να κρατάει κάποια ηλεκτρονική συσκευή! Στη διαδρομή θα προκαλείτε συζήτηση για την οικογένεια, το γύρω περιβάλλον -φυτά, ζώα, θάλασσα, κίνηση, τη μορφολογία του δρόμου, διάφορα σχόλια για άλλους ανθρώπους,κ.α. – .

«Παρακολουθώντας τα βιντεοπαιχνίδια που παίζουν τα παιδιά τους πολλοί γονείς κάνουν λόγο για «ψηφιακή ηρωίνη»», αναφέρεται χαρακτηριστικά ο καθηγητής Βλαντιμίρ Πόζνιακ, μέλος του Τμήματος Ψυχικής Υγείας και Κατάχρησης Ουσιών του ΠΟΥ, σε άρθρο του αμερικανικού δικτύου CNN. Η τηλεφωνική γραμμή της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» δέχεται κάθε χρόνο τουλάχιστον 2.500 κλήσεις.

Αγαπητοί γονείς, μιλήστε με κάποιον ειδικό αναπτυξιολόγο ή ψυχοπαιδαγωγό, ώστε να πάρτε αναλυτικές πληροφορίες!!! Θα βοηθείστε το παιδί σας καθοριστικά!

 

Home

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00