Παγωτό σάντουιτς
Υλικά
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φάκελο garni(βανίλια ή σοκολάτα)
2 κουτιά μπισκότα πτι μπέρ
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το εβαπορέ και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το garni και χτυπάμε γύρω στα 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε τον πάτο με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση όλα. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και σκεπάζουμε πάλι με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση. Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη και περιμένουμε για να παγώσει για περίπου 5 ώρες. Όταν παγώσει κόβουμε σαντουιτσάκια.
Παγωτό με κερασί και μπέρμπον
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα 2%
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1/2φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 2%
1 κρόκο αυγού
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι γλυκό κεράσι σε πηχτό σιρόπι
3 κουταλιές της σούπας μπέρμπον
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Σταδιακά προσθέστε το πλήρες και το ελαφρύ γάλα και τη κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς ή μέχρι να πήξει το μίγμα ελαφρώς και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τον κρόκο του αυγού μέχρι να πήξει ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέστε ένα φλιτζάνι από το μίγμα της κρέμας γάλακτος. Ρίξτε το μίγμα με το αυγά στο υπόλοιπο μίγμα με τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς, προσθέστε και τη βανίλια. Περάστε το μίγμα από σουρωτήρι, παγώστε το για μια ώρα ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σκεπάστε το και αφήστε το στη συντήρηση του ψυγείου να ξεκουραστεί για μια μέρα. Παγώστε το στη παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της, προσθέστε το μπέρμπον και τα κεράσια στα μισά της διαδικασίας ψύξης.
Παγωτό γιαούρτι με γεύση φράουλα
Υλικά
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα
χυμός από 1 λεμόνι
ζάχαρη(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπήστε με το σύρμα ή στο μίξερ καλά τη μαρμελάδα, έπειτα ανακατέψτε τη με το γιαούρτι και προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να τον παραλείψετε ή να βάλετε λιγότερο. Παγώστε το μίγμα στη κατάψυξη ανακατεύοντας το μερικές φορές για να γίνει αφράτο ή το βάλτε το στη παγωτομηχανή.
Γρανίτα ροδάκινο
Υλικά (2-4 μερίδες)
6 κουταλιές σούπας άχνη
100 ml νερό ή χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα, αφαιρούμε το κουκούτσι και τα αλέθουμε μαζί με την άχνη και το νερό ή το χυμό πορτοκαλιού στο μούλτι. Βάζουμε το μείγμα σε πλαστικό σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 1 1/2 ώρα. Το βγάζουμε από την κατάψυξη, αλέθουμε άλλη μια φορά, το ξαναβάζουμε για άλλη 1 ώρα στην κατάψυξη και η γρανίτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Σημείωση του Yumyum.gr: Με παραπλήσιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε γρανίτα και με άλλα φρούτα όπως καρπούζι (θέλει και λίγο χυμό λεμόνι), φράουλα (με λιγότερη ζάχαρη), βερύκοκο (με λιγότερη ζάχαρη) κλπ