ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Στην εύλογη απορία των Ελλήνων πολιτών: “Θα τιμωρηθεί κανείς;” εστίασε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος στη δευτερολογία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το πόθεν έσχες.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Θεοφύλακτος μετέφερε στη Βουλή τις αγωνιώδεις απορίες των Ελλήνων σχετικά την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που ευθύνονται για την καταστροφή της Χώρας, ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι ως άτομα πλούτισαν (χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν νομίμως το πόθεν έσχες τους).
“Λέει ο κόσμος που συναντάμε όλοι μας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος:
“Κάποιοι πλούτισαν σε βάρος όλων μας και αυτό έχει συγκεκριμένες συνέπειες”:
“Τα παιδιά μας και εμείς είμαστε άνεργοι – θα τιμωρηθεί κανείς;”,
“Τα παιδιά μας φύγανε στο εξωτερικό – θα τιμωρηθεί κανείς;”,
“Είμαστε φορτωμένοι με χρέη σε τράπεζες και Ταμεία – θα τιμωρηθεί κανείς;”,
“Αδυνατούμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς και κινδυνεύει να μας κοπεί το ρεύμα και η θέρμανση” – θα τιμωρηθεί κανείς;
Εδώ ακριβώς εδράζεται ο πυρήνας του νέου νόμου για το πόθεν έσχες, ο οποίος στοχεύει στην πλήρη εξάλειψη φαινομένων διαφθοράς όπως η περίπτωση του κ. Παπαντωνίου, τόνισε ο Βουλευτής Κοζάνης κ. Θεοφύλακτος.
Τα φαινόμενα αυτά είναι έκδηλο ότι είχαν πολλαπλασιαστεί και οδήγησαν την Ελλάδα στην πτώχευση το 2010 και φέρουν γι’ αυτό ακέραια και μείζονα πολιτική ευθύνη η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Θεοφύλακτος στηλίτευσε τη στάση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και όλων των Συνταγματικών Εξουσιών στα χρόνια της κρίσης και όχι μόνο, αφού δεν υπήρξανπραγματικά ανεξάρτητες και δεν λειτούργησαν υπέρ των συμφερόντων του Ελληνικού λαού όπως το Σύνταγμα ορίζει.
Κλείνοντας τη δευτερολογία του αναφέρθηκε στην πολύ ευνοϊκή διάταξη που αφορά στους Δημοτικούς αστυνόμους για την επιστροφή τους στους Δήμους (από τις φυλακές όπου τους έστειλε ο τότε Υπουργός Κυρ. Μητσοτάκης), ζητώντας ταυτόχρονα την επίσπευση των διαδικασιών όσον αφορά στην προετοιμασία των φακέλων των υπαλλήλων αυτών που βρέθηκαν ‘εγκλωβισμένοι’ στα σωφρονιστικά καταστήματα, ώστε η διάταξη αυτή να αποκτήσει και ουσιαστικό περιεχόμενο.