Είναι το μεγάλο ζητούμενο της κανονικής λειτουργίας ενός κράτους .. Είναι οι παρεμβάσεις που θα απαλλάξουν την γραφειοκρατία από όλες της συναλλαγές του πολίτη, του επιχειρηματία κλπ με το υφιστάμενο καθεστώς της μίζας; και των κομματικών διευκολύνσεων ..
Είναι οι αλλαγές που θα βάλουν σε μια λειτουργική κανονικότητα τις υπηρεσίες και τις διευθύνσεις όλου του κρατικού μηχανισμού ..
Οι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει:
1) Η εκλογή και όχι ο διορισμός του ανώτατου δικαστικού σώματος από την φυσική της ηγεσία που είναι οι ίδιοι οι δικαστές…
2) Η προκήρυξη διαγωνισμού για δωδεκαετή θητεία στις θέσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων και όχι ο διορισμός τους από την εκάστοτε κυβέρνηση..
3) Οι διοικήσεις των νοσοκομείων να εκλέγονται και όχι να διορίζοντα από τα μέλη της τοπικής και περιφερικής αυτοδιοίκησης καθώς και από τους εργαζόμενους των νοσοκομείων..
4) Η ανάδειξη των ανώτατων διευθύνσεων των σωμάτων ασφαλείας να εκλέγονται από την φυσική τους ηγεσία δηλαδή από τους ανώτερους αξιωματικούς του σώματος.
Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσονται όλες οι διευθύνσεις του κράτους με εποπτεύουσα μια ανεξάρτητη αρχή που θα βαθμολογεί την αποτελεσματικότητα τους με βάση της οποίας θα ανανεώνεται η θητεία τους .. Αυτές θα ήταν μερικές από τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το κράτος και όχι όλα αυτά που έχουν γίνει μέχρι και σήμερα και δεν έχουν σχέση με καμιά λογική μεταρρύθμισης..