Παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η πρόταση της Δυτικής Μακεδονίας για εφαρμογές και επενδύσεις στην τεχνολογία υδρογόνου.
Η πρόταση της Ελλάδας αφορά την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει τη δημιουργία παραγωγικής υποδομής υδρογόνου ισχύος 1 GW από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (φωτοβολταϊκά) για αποθήκευση και χρήση στις μεταφορές και την τηλεθέρμανση.
Η πρόταση παρουσιάστηκε επισήμως και αναλύθηκε στους ειδικούς από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη στην εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τεχνολογία του υδρογόνου και υποστηρίχθηκε επιστημονικά και τεχνικά από τον διευθυντή του Ερευνητικού κέντρου «Δημόκριτος», Αθανάσιο Στούμπο και από τον εκπρόσωπο της γερμανοϊταλικής εταιρείας που εξειδικεύεται στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Η τεχνολογία παραγωγής υδρογόνου που προτείνεται είναι από τις πλέον σύγχρονες και καινοτόμες παγκοσμίως, ενώ η ενεργειακή ισχύς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που προτείνεται για την παραγωγή του υδρογόνου είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Γ. Κασαπίδης μιλώντας στους εκπροσώπους της Επιτροπής, επεσήμανε την αναγκαιότητα και τους λόγους για τους οποίους η Δυτική Μακεδονία επιθυμεί να υιοθετήσει αυτή την ενεργειακή τεχνολογία και τόνισε ότι «με την παρουσία μας ενώπιον σας επιθυμούμε να σηματοδοτήσουμε επισήμως και εμπράκτως το ενδιαφέρον της Περιφέρειας μας να εμπλακεί ενεργά στις επενδύσεις μεγάλης κλίμακας που προγραμματίζει η Ε.Ε. σε αυτόν το τομέα».
Η τεχνολογία παραγωγής υδρογόνου που προτείνεται είναι από τις πλέον σύγχρονες και καινοτόμες παγκοσμίως, ενώ η ενεργειακή ισχύς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που προτείνεται για την παραγωγή του υδρογόνου είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.