Δευτέρα, 2 Ιουνίου, 2025

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ Ο ΥΠΟΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ Λ.Κ.ΔΜ

0 comment 2 minutes read

 

 

Την ώρα που η  διοίκηση  της ΔΕΗ επικαλούμενη τα άσχημα οικονομικά της επιχείρησης θέλει να δώσει θερμοηλεκτρικές μονάδες παραγωγής σε ιδιώτες για να τις αναβαθμίσουν, λύση που καλοβλέπουν τοπικοί παράγοντες και εργοδοτικός συνδικαλισμός

Την ώρα που η διοίκηση θέλει διακαώς να περικόψει μισθούς και θέσεις εργασίας όπως η διοίκηση του υποτομέα μεταφορών, που σκέφτεται να καταργήσει την βάρδια στην μεταφορά του προσωπικού στα ορυχεία και να την δώσει σε ιδιώτες, αναλογιζόμενη το μισθολογικό κόστος 6 εργαζομένων οδηγών που εργάζονται σε αυτές τις βάρδιες.

Την ίδια στιγμή δίνει« γη και ύδωρ» οδηγούς και οχήματα, σε εργαζόμενους του υποτομέα που είναι  υποψήφιοι και μέλη  του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και μάλιστα σε ώρα εργασίας, για να κουβαλούν ψηφοφόρους, εργαζόμενους από άλλους χώρους για να μπορέσουν να ψηφίσουν.

Αυτό δεν γίνεται προφανώς  για την διευκόλυνση της συνδικαλιστικής δράσης, γιατί θα έπρεπε να γίνει για όλες τις παρατάξεις του ίδιου σωματείου αλλά και για τις εκλογές άλλων σωματείων και όχι σε υποψήφιους μιας συγκεκριμένης παράταξης,  ενός σωματείου.

Είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι ξεπληρώνουν Με αυτό τον τρόπο τις υπηρεσίες που προσέφεραν αυτά τα συνδικαλιστικά στελέχη και μέλη της παράταξης αυτής και του σωματείου από τον υποτομέα μεταφορών, που όχι μόνο σιώπησαν στις παραβιάσεις ωραρίων και στην πρόθεση παραπέρα εργολαβοποίησης του τομέα μεταφορών από μέρους της διοίκησης, αλλά και τραμπούκιζαν εκπρόσωπους άλλων σωματείων όταν  τα κατήγγειλαν και παραβρέθηκαν  σε έλεγχο του ΣΕΠΕ (επιθεώρηση  εργασίας)  και προβοκάρουν συναντήσεις με την διοίκηση.

Αυτές οι πρακτικές παραβαίνουν τον νόμο για τον συνδικαλισμό που ρητά αναφέρει «Απαγορεύεται στους εργοδότες να υποστηρίζουν ορισμένη συνδικαλιστική οργάνωση ή με οικονομικά ή  με άλλα μέσα»

Το συνδικάτο ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» ρωτά την διοίκηση και τον υπεύθυνο διευθυντή κ. Ζαραφίδη αν είναι γνώστης  αυτών των πραγμάτων και αν πρόκειται να επιληφθεί   επί του θέματος, ή οι διαξιφισμοί με μέλη του συγκεκριμένου σωματείου στα περιφερειακά συμβούλια παρουσία του υπουργού ήταν για το θεαθήναι;

 

Συνδ.εργαζ.ενέργειας Εργατική αλληλεγγύη

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
    -
    00:00
    00:00