ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. Βασίλη Μαρκόπουλου

 

 

Κατά τα άλλα εκλέγουμε Κυβερνήσεις , οι οποίες σε τελευταία ανάλυση ασκούν όχι ουσιαστική εξουσία, αλλά απλά Κυβερνητική εξουσία.

Η πραγματική εξουσία από το 2010 και μέχρι άγνωστο πότε,θα ασκείται από τους δανειστές μας και τη ντόπια Ελίτ της ολιγαρχίας , που υποδεικνύει σ’ αυτούς τους όρους , που θέτουν  στα μνημόνια.

Τα  δάνεια  που  χορήγησαν στη Χώρα τα  βάφτισαν « βοήθεια » (με το αζημίωτο),  την αισχροκέρδεια  (η εκμετάλλευση της ανάγκης του άλλου) «αλληλεγγύη » ,  τον ασφυκτικό έλεγχο για την αυστηρή τήρηση των όρων των μνημονίων«αξιολόγηση»,  τα σκληρά οικονομικά μέτρα σε βάρος των ασθενέστερων τάξεων «μεταρρυθμίσεις» και πάει λέγοντας.

Η νέα κυβερνητική εξουσία γεμάτη έπαρση για τη « μεγάλη πολιτική αλλαγή » μά-ζεψε τα μανίκια και στρώθηκε στη « δουλειά »:  Ο ένας  Υπουργός συναντάται με τους επενδυτές του Ελληνικού και των Σκουριών , που θα κάνει ό,τι μπορεί να τους ικανοποιήσει τα αιτήματα ( ζήτω η μεγάλη αυτοδύναμη ανάπτυξη!! ) ,  με πλήρη αδιαφορία για τις απόψεις και τα συμφέροντα των ψηφοφόρων του , άλλος σα φαντομάς επισκέπτεται τα Νοσοκομεία και αφού στρογγυλοκαθίσει στη βαθειά του υπουργική πολυθρόνα  θα τα θυμηθεί ένα μήνα πριν τις επόμενες εκλογές , άλλος πάλι μετράει τις κατσαρίδες που δήθεν βρήκε στο υπουργικό του γραφείο ( δε σκέφτεται ότι θίγει τους υπαλλήλους του ) , άλλος πάλι ακονίζει το μαχαίρι να ορμήσει στις συντάξεις , αρχής γενομένης από τις επικουρικές κ.λ.π

Οι εταίροι μας λειτουργούν με το κομπιουτεράκι στο χέρι ,  υπολογίζουν όλες τις πολιτικές τους κινήσεις με βάση τα οικονομικά τους συμφέρονται και μάλιστα των πολύ μεγάλων της Γερμανίας και της Γαλλίας. Με το έτσι θέλω,για να διασφαλίσουν την αποπληρωμή των δανείων τους  ,  επέβαλαν πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% , γνωρίζοντας ότι θα επιβαρύνουν και θα φτωχοποιήσουν ένα ολόκληρο  Λαό , κατά  τα  άλλα η αλληλεγγύη  και  η απλοχεριά  τους  περισσεύουν. Η όλη τους δραστηριότητα εξαντλείται σε ένα συνεχές « παζάρι » και η φιλολογία τους για Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι λόγια χωρίς αντίκρυσμα. Φάνηκε πως προστατεύουν τα σύνορά τα δικά μας και της Κύπρου , που υποτίθεται ότι είναι και δικά τους σύνορα και δε μπορούν να λύσουν το προσφυγικό πρόβλημα.

Η σημερινή Βουλή διαθέτει στο προσωπικό της πέντε πρωθυπουργούς , από τους οποίους ο ένας ήταν υπηρεσιακός, ο άλλος δε μιλάει και οι άλλοι τρείς μνημονιακοί που δεν πιστεύω να επαινεί ο καθένας το δικό του μνημόνιο και να θεωρεί των άλλων αχρείαστα. Μπορούν όμως να δουν τα λάθη τους , να πουν την αλήθεια στους πολίτες και να ενώσουν τις  δυνάμεις για  την  απόσειση των δυσμενών επιπτώσεων. Να μας πεί και ο τωρινός Πρωθυπουργός πόσα πληρώσαμε μέχρι σήμερα στους δανειστές μας σε τόκους και χρεωλύσια , χωρίς ποτέ να μπορέσουμε να γεμίσουμε τον πίθο των Δαναϊδων των εταίρων μας Το λεγόμενο EUROGROUP, που πρίν την κρίση του 2010 δεν το είχαμε ξανακούσει, έχει μετατραπεί τα χρόνια της κρίσης σε  κλίνη του Προκρούστη , όπου ο εκάστοτε Ελληνας Υπουργός των Οικονομικών δεινοπαθεί από τον ασφυκτικό έλεγχο που του ακούν οι συνάδελφοί του , του κουνούν το δάκτυλο για την πιστή τήρηση των όσων συμφωνήθηκαν , ξεχνώντας όμως τις δικές τους δεσμεύσεις.Κατά τα άλλα έχουμε Κυβέρνηση ; Την ουσιαστική εξουσία ασκούν οι Βρυξέλλες , εμείς εδώ απλώς έχουμε  Κυβερνητική εναλλαγή.Απόδειξη ; Συνομιλούν μόνο με τα δυό μεγάλα κόμματα  , με τα άλλα  δε καταδέχονται.

 

 

 


Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *