banner
banner
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
banner
banner

18000 οι επισκέπτες σε 130 περίπτερα στη φετινή επιτυχημένη και πάλι Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτ. Μακεδονίας

0 comment 3 minutes read

Συνεπής στο ετήσιο ραντεβού της με τους επαγγελματίες, διεξήχθη η ετήσια 30η «Έμπορο – Βιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας», από 17 έως 22 Σεπτεμβρίου 2014, στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης. Γιορτάζοντας, 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα Εκθεσιακά δρώμενα της χώρας και κατά την ημέρα των εγκαινίων της τιμήθηκαν οι τέως πρόεδροι του Επιμελητηρίου Κοζάνης οι οποίοι συνέβαλλαν στην ανάπτυξη του Θεσμού – Ελευθεριάδης Ελευθέριος, Καπλάνογλου Σταύρος και Αποστολίδης Παναγιώτης.

Στη Έκθεση φιλοξενήθηκαν 110 εκθέτες σε 130 περίπτερα από πολλούς κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας:  Κοζάνη, Φλώρινα, Ζάκυνθο, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Λάρισα. Αξιοσημείωτες ήταν οι συμμετοχές Φορέων με ομαδική προβολή επιχειρήσεων και υπηρεσιών, όπως: του Υπουργείου «Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», που φιλοξένησε στο χώρο του 11 συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις σχετικές με αγροτικά προϊόντα, της ΑΝ.ΚΟ. Α.Ε. που πρόβαλε στο χώρο της τις ενταγμένες στο LINER  παραγωγικές και τουριστικές επιχειρήσεις, των Δήμων: Κοζάνης, Βοϊου, Σερβίων – Βελβεντού , Χίου και του Επιμελητηρίου Πιερίας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης και του Σωματείου Βιοτεχνών Υάλων.

Η Έκθεση, στα πλαίσια της Κοινωνικής Ευθύνης της, φιλοξένησε φορείς και κοινωνικές οργανώσεις, ώστε να προβληθεί και να ενισχυθεί το έργο τους: την Τροχαία Κοζάνης – η οποία πραγματοποίησε την καθιερωμένη πια, κλήρωση ποδηλάτων σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικό με την οδική ασφάλεια και συμπεριφορά, την Οργάνωση του «το Χαμόγελο του Παιδιού» – το οποίο είχε ενεργή δράση με την πραγματοποίηση δωρεάν προληπτικών οφθαλμολογικών εξετάσεων σε παιδιά, το ΚΕΠ-ΜΕΑ, τον Ερυθρό σταυρό – Παράρτημα Κοζάνης, το Σύλλογο εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης και  τις Εθελοντικές  Ομάδες Διάσωσης Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Πλούσιο ήταν και το πολιτιστικό πρόγραμμα της Έκθεσης το οποίο περιλάμβανε:

Το διήμερο Γαστρονομικό Εκδηλώσεων. Την πρώτη ημέρα εκπρόσωποι της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας και ο Σεφ Κώστας Κολλιός, ανάδειξαν Τοπικά Προϊόντα της Δυτικομακεδονικής Γης, μαγειρεύοντας για το κοινό διάφορα εδέσματα. Τη δεύτερη ημέρα, παιδιά των Νηπιαγωγείων της Κοζάνης, γέμισαν με χαρούμενες φωνούλες το χώρο και δημιούργησαν τα δικά τους πιάτα, παίρνωντας μέρος στη εκδήλωση:  «Οι Μικροί Μάγειροι».  Aμέσως μετά οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Αιανής, Αλωπέκων, Κάτω-Κώμης, Κοιλάδας, Κρόκου, Μαυροδεντρίου, Πετρανών και ο «Λάκκος τ’ Μάγγανη» από την Κοζάνη καθώς επίσης και μεμονωμένες συμμετοχές κυριών, παρουσίασαν πιάτα από τον Τόπο καταγωγής τους. Μια επιτροπή από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων βράβευσε τα 13 καλύτερα πιάτα και δόθηκαν δώρα στους «επιτυχόντες». Οι εκδηλώσεις της δεύτερης ημέρας τελούσαν υπό την αιγίδα του Δήμου Κοζάνης με συντονίστρια την κα Φανή Φτάκα – Πρόεδρο του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου.

Ιδιαίτερη και κατάμεστη, κυρίως από παιδιά ήταν και η εκδήλωση της Τροχαίας Κοζάνης, όπου  κλήρωσε 40 ποδήλατα για τους μαθητές που πήραν μέρος.

Εντυπωσιακό ήταν το χορευτικό πρόγραμμα  του Γυμναστηρίου feed back καθώς επίσης όλα τα χορευτικά των Πολιτιστικών Συλλόγων που πήραν μέρος στο Πολιτιστικό πρόγραμμα της Έκθεσης, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Καινοτομία φέτος αποτέλεσε ο χώρος απασχόλησης παιδιών, με διάφορες δραστηριότητες, από τον παιδικό σταθμό της πόλης «Μπλε Μωβ».

Λαμβάνοντας υπόψιν τους οι διοργανωτές, τις όποιες ατέλειες της διοργάνωσης ή παραλήψεις τους, θα ξεκινήσουν άμεσα τις απαραίτητες εργασίες για μια πιο αναβαθμισμένη 31η Έμπορο- Βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση, το Σεπτέμβρη του 2015, αποδεικνύοντας ότι οι ουσιαστικοί θεσμοί, παραμένουν στο χρόνο για να επιτελούν το έργο τους.

Οι διοικήσεις των διοργανωτών Φορέων, Επιμελητηρίου και Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης, ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν για την υλοποίηση της διοργάνωσης και ιδιαίτερα τους Χορηγούς, που βοήθησαν σημαντικά με τις χορηγίες τους. Τα Μ.Μ.Ε. γενικότερα, για την έγκαιρη και έγκυρη δημοσίευση των σχετικών γεγονότων και δράσεων, το πλήθος των επισκεπτών, το οποίο ξεπέρασε τις 18.000, που τίμησαν και ενίσχυσαν για μια ακόμα φορά το θεσμό, καθώς και τους εκθέτες για την ποιοτική τους παρουσία.

 

 

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00