Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Έκθεση Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού στον Αυγερινό: Τα Έργα του Εργαστηρίου Γιάννη και Όλγας Παπαδοπουλου

0 comment 2 minutes read

Έκθεση Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού στον Αυγερινό: Τα Έργα του Εργαστηρίου Γιάννη και Όλγας Παπαδοπουλου

Με μεγάλη επιτυχία και σεβασμό στην παράδοση της βυζαντινής τέχνης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού του Γιάννη και της Όλγας Παπαδοπούλου στο κτήριο του πολιτιστικού συλλόγου Αυγερινού.

Η έκθεση, με τίτλο “Χρωστήρος, Σμίλλης και Ψηφίδων Έργα,” τελεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης.

Η εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν ο Δήμος Βοΐου και ο Σύλλογος Γυναικών Αυγερινού, αναδεικνύει το εξαιρετικό έργο του εργαστηρίου των Παπαδοπούλου, το οποίο έχει διακριθεί τόσο για την υψηλή ποιότητα της τέχνης του όσο και για την αφοσίωσή του στην διατήρηση και προώθηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μεταξύ των σημαντικών δημιουργιών του εργαστηρίου ξεχωρίζει το έργο του δικέφαλου αετού που δεσπόζει στην είσοδο του Ιστορικού Μουσείου της ΑΕΚ, στο γήπεδο ΟΠΑΠ Αρένα. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ζωντανή απόδειξη της δεξιοτεχνίας και του πάθους των δημιουργών για την τέχνη τους.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 16 Αυγούστου, προσφέροντας την ευκαιρία σε όλους να θαυμάσουν από κοντά τα μοναδικά έργα που συνδυάζουν την παραδοσιακή βυζαντινή τέχνη με τη σύγχρονη δημιουργικότητα.

Τηλ. επ. 6973821254

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00