Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΑ ΖΩΑ Επιστήμη ή Σαδισμος; Δείτε πως υποφέρουν τα ζώα στα χέρια των ερευνητών

0 comment 15 minutes read

Τα πειράματα στα ζώα και η ζωοτομία είναι άλλη μία από μορφή θεσμοθετημένης κακοποίησης των ζώων. Τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ζώα βασανίζονται και δολοφονούνται από τα χέρια των επιστημόνων: τα καίνε, τα λιώνουν, τους σπάνε τα οστά, τα πνίγουν, τα δηλητηριάζουν, τα κομματιάζουν, τα ταΐζουν με θανατηφόρα χημικά, τους προκαλούν ασφυξία και ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Έχουν στήσει ένα αδιανόητο όργιο βασανιστηρίων εις βάρος των ζώων, με μοναδικό κίνητρο το κέρδος και την κάλυψη των σαδιστικών τους ενστίκτων. Ο ακριβής αριθμός είναι δύσκολο να υπολογιστεί, μιας και ποτέ δεν δίνουν οι εταιρίες τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων τους, για ευνόητους λόγους. Υπολογίζεται όμως πως οι εταιρίες δίνουν μόλις το 10% των θυμάτων τους στη δημοσιότητα.

Χιμπατζήδες, μαϊμούδες, γάτες, σκύλοι, κουνέλια, ποντίκια, γουρούνια, δελφίνια, κουνάβια, πρόβατα, ψάρια, διάφορα είδη πτηνών… δεν υπάρχει γνωστό είδος ζώου που να μην βασανίζεται και να μην δολοφονείται άγρια από τους επιστήμονες.

Η νομιμοποίηση του σαδισμού
Κανένα πείραμα δεν είναι παράνομο, ασχέτως από το πόσο επώδυνο και βάρβαρο μπορεί να είναι για το ζώο και ασχέτως αν είναι περιττό για την ανθρώπινη υγεία. Όλα τα ζώα στα εργαστήρια ζουν μια αγχωτική, μονότονη και αφύσικη ζωή. Συνήθως οι φωνητικές τους χορδές κόβονται για να μην ακούγονται τα ουρλιαχτά τους και ενοχλούν τους ερευνητές. Η μόνη αλλαγή στη ζωή τους έρχεται από την επονομαζόμενη έρευνα ή δοκιμή, το πρωτόκολλο της οποίας περιλαμβάνει το επεμβατικό πείραμα με τις βασανιστικές και επώδυνες διαδικασίες με καταληκτικά σημεία, πάντα τον θάνατο.

Στην έρευνα και τις δοκιμές, τα ζώα υποβάλλονται σε πειράματα που μπορεί να περιλαμβάνουν τα πάντα, από τη δοκιμή νέων φαρμάκων, δηλητηρίαση για δοκιμές τοξικότητας, εμφύτευση ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο, ακρωτηριασμό, τύφλωση και ότι άλλη επώδυνη και σαδιστική διαδικασία μπορείς να φανταστείς. Τα πρωτόκολλα πειραματισμού πέρα από τον πολύ έντονο πόνο που προκαλούν, περιλαμβάνουν την απόλυτη κοινωνική απομόνωση, ηλεκτροσόκ, στέρηση νερού και τροφής και φυσικά την κατ’ επανάληψη αναπαραγωγή και διαχωρισμό των βρεφών από τις μητέρες τους.

Στα περισσότερα πειράματα εφαρμόζουν περιοριστικές διατάξεις στα ζώα, με σκοπό να τα εμποδίζουν να κινούνται . Άλλα πρωτόκολλα απαιτούν την ακινητοποίηση συγκεκριμένων τμημάτων ενός ζώου όπως για παράδειγμα το κεφάλι και το λαιμό, ή τα πόδια και τη λεκάνη, ενώ άλλα αφορούν την ακινητοποίηση ολόκληρου του σώματος ενός ζώου.

Τα ζώα στα εργαστήρια δεν υπόκεινται μόνο στον πόνο από τα πρωτόκολλα, αλλά και σοβαρή πίεση από την πρώτη μέρα της ζωής τους στο εργαστήριο. Περνούν ολόκληρη τη ζωή τους σε στείρα κλουβιά, χωρίς να τους δίνεται το δικαίωμα να εκφράσουν τις φυσικές τους συμπεριφορές. Τα περισσότερα από τα πειραματόζωα δεν θα νιώσουν ποτέ τον καθαρό αέρα ή τον ήλιο, μόνο μπάρες και κελιά. Ακόμα και όταν τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους, αυτό συμβαίνει για το τόσο μικρό χρονικό διάστημα και σε τόσο μικρό χώρο που πρακτικά δεν έχει καμία θετική επίδραση πάνω στα ζώα.

Το 2009, μια μυστική έρευνα σε ένα εργαστήριο αποκάλυψε πιθήκους που μανιωδώς γύριζαν γύρω γύρω μέσα στα κλουβιά τους , δάγκωναν τις ανοιχτές τους πληγές, ακρωτηρίαζαν τους ίδιους τους τους εαυτούς τους, και ξερίζωναν το τρίχωμά τους – όλα αυτά λόγω της χρόνιας ψυχολογικής δυσφορίας που έπρεπε να υπομένουν. Ο όρος που χρησιμοποιείται για αυτές τις συμπεριφορές είναι “άγχος που προκαλείται από ψύχωση” – τα εργαστήρια κυριολεκτικά δηλαδή πέρα από την πρόκληση αδιανόητου σωματικού πόνου, οδηγούν τα ζώα στην τρέλα.

Για όλα τα ζώα που ζουν παγιδευμένα στα εργαστήρια, η κάθε ημέρα της ύπαρξή τους είναι τραυματική από μόνη της – ακόμα και χωρίς την αναγκαστική συμμετοχή τους σε επίπονα και τραυματικά πρωτόκολλα πειραμάτων. Βιώνουν συνεχιζόμενες ψυχικές και σωματικές ταλαιπωρίες από την απέραντη πλήξη, τον φόβο και το συναισθηματικό στρες της καθημερινής ζωής στο εργαστήριο . Πρόσθεσε σε αυτό και τον φόβο και την αγωνία της επώδυνης και σαδιστικής πειραματικής πράξης και τότε μπορεί να αρχίσεις να καταλαβαίνεις την απόγνωση και τον πόνο στον οποίο ζουν, κάθε μέρα για όλη τους τη ζωή.

Τι πιο ανήθικο από το να μεταχειριζόμαστε ζώα που νοιώθουν πόνο, αγωνία, τρόμο και φόβο, ακριβώς όπως και εμείς, με τρόπους που δεν θα τολμούσαμε ποτέ να μεταχειριστούμε έναν άνθρωπο; Και όμως σχεδόν πάντα ακούμε, ότι τα ζώα είναι λιγότερο έξυπνα από εμάς και ότι το ανθρώπινο είδος είναι το πιο εξελιγμένο και σημαντικό του πλανήτη, οπότε και έχει το δικαίωμα να τα μεταχειρίζεται με όποιον τρόπο θέλει.


Δεν έχει σημασία που τα ζώα δεν σκέφτονται και δεν μιλάνε όπως εμείς, το μόνο που έχει σημασία είναι ότι υποφέρουν σαν και εμάς! Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τα βασανίζουμε για χάρη του δικού μας οφέλους. Είναι υποχρέωσή μας να προσβλέπουμε στη δικαιοσύνη και όχι στην εκμετάλλευση.

Φαντάσου να έπρεπε να περάσεις τη ζωή σου στα χέρια των επιστημόνων: με το σώμα σου ακινητοποιημένο με ειδικές συσκευές, με τις φωνητικές σου χορδές κομμένες για να μην ακούγονται τα ουρλιαχτά σου και με το σώμα σου να κατακρεουργείται αργά με τις πιο αποτρόπαιες μεθόδους. Αυτή είναι η μοίρα των ζώων που βρίσκονται στα εργαστήρια.

Ποιος στηρίζει τη βιομηχανία των πειραμάτων;
Η βιομηχανία αυτή υπάρχει μόνο και μόνο επειδή τα κέρδη είναι αδιανόητα! Τα ζώα είναι ιδιαίτερα φτηνά, εύκολα στον χειρισμό τους και έχει γίνει συνήθεια πια η χρήση τους. Αφήνουν πολλά κέρδη όχι μόνο στις φαρμακευτικές, στις κοσμητολογικές και στις βιομηχανίες χημικών και όπλων αλλά και σε αυτούς που εκτρέφουν, και εμπορεύονται τα ίδια τα ζώα, στις αεροπορικές εταιρίες που τα μεταφέρουν, καθώς και σε αυτούς που πωλούν μηχανήματα και συσκευές για την ακινητοποίηση τους. Και φυσικά πρώτες πρώτες κερδίζουν οι βιομηχανίες φαρμάκων, καλλυντικών, καθαριστικών και λοιπών χημικών, μιας και έτσι προστατεύονται από μηνύσεις από πελάτες που έχουν παρενέργειες από την χρήση των προϊόντων τους.


Αναπαραγωγή γενετικά τροποποιημένων ζώων
Εκατοντάδες χιλιάδες γενετικά τροποποιημένων ζώων εκτρέφονται κάθε χρόνο με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες των εργαστηρίων. Ο αριθμός των ζώων που φέρνουμε στη ζωή με σκοπό να τα δολοφονήσουμε βασανίζοντάς τα, αυξάνεται δραματικά.

Τα ζώα αυτά μεταλλάσσονται με συγκεκριμένη πρόσθεση ή αφαίρεση γονιδίων με σκοπό να γεννηθούν με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θέλει ο εκάστοτε ερευνητής. Για παράδειγμα, ένα νέο είδος “μίνι γουρουνιών” έχει αναπτυχθεί για χρήση στο εργαστήριο καθώς και γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, έτσι ώστε να γεννιούνται με μια μορφή κυστικής ίνωσης ή να αναπτύσσουν καρκίνο. Τα ζώα αυτά υποφέρουν φρικτά στη γενετική έρευνα, διότι και από μόνη της η μετάλλαξη των γονιδίων προκαλεί σοβαρές σωματικές και αναπτυξιακές ανωμαλίες .

Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στη βία
Τα ποντίκια είναι μακράν το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο ζώο στην έρευνα της γενετικής τροποποίησης (GM). Για κάθε ένα GM ποντίκι που χρησιμοποιείται σε ένα πείραμα, εκατοντάδες άλλα πεθαίνουν ή θανατώνονται, μιας και είτε υπάρχει πλεόνασμα, είτε δεν έχουν εμφανίσει την επιθυμητή γενετική μεταβολή ή επειδή γεννιούνται με άλλες, απρόβλεπτες δυσμορφίες.

Και ενώ παγκόσμια γίνεται αγώνας για την κατάργηση των πειραμάτων στα ζώα, στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί το κέντρο INFRAFRONTIER-GR που συνεργάζεται στενά κυρίως με το ινστιτούτο Φλέμινγκ, αλλά και με το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (IMBB) και με το Ινστιτούτο Βιο-Ιατρικών ερευνών (BRFAA) και αναπαράγει GM ποντίκια με τα οποία τροφοδοτεί τον σαδιστικό κόσμο των πειραμάτων στα ζώα.

Όσα από τα ποντίκια επιβιώσουν από την διαδικασία αναπαραγωγής στη συνέχεια θα υποβληθούν σε βασανιστικές και επεμβατικές διαδικασίες προκειμένου να αναπτύξουν τις ασθένειες που επιθυμούν οι άνθρωποι. Για παράδειγμα, στην έρευνα για την επιληψία, οι επιληπτικές κρίσεις στα ποντίκια ενεργοποιούνται καθώς τα πετάνε γρήγορα και κατ ‘επανάληψη στον αέρα. Σε μελέτες για την κατάθλιψη, τα ποντίκια προτού χρησιμοποιηθούν στην έρευνα τοποθετούνται επανειλημμένα σε δοχεία με νερό από τα οποία δεν μπορούν να βγουν και οι “επιστήμονες” τα παρακολουθούν να κάνουν αρχικά μανιώδεις προσπάθειες για να σωθούν από τον πνιγμό, μετά να εμφανίζουν απόγνωση και τέλος να περνάνε στη φάση της ήττας και της ακινησίας. Μετά από καθημερινές επαναλήψεις τα ποντίκια εμφανίζουν κατάθλιψη και μπορούν πια να περάσουν στα χέρια της φαρμακοβιομηχανίας.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Ενώ η ελληνική κοινή γνώμη εξοργίζεται στην υποψία πως οι σκύλοι που αποστέλλονται στο εξωτερικό με σκοπό να βρουν οικογένειες, μπορεί να καταλήγουν ως πειραματόζωα σε ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης και ενώ το ίδιο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάνει μια υποτιθέμενη “εκστρατεία” κατά της αποστολής κατοικίδιων ζώων στο εξωτερικό, τα ελληνικά πανεπιστήμια πραγματοποιούσαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν πειράματα σε σκύλους, γάτες, γουρούνια, πρόβατα, λαγούς, ποντίκια και βατράχια.

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο του Ιατρού Καρδιολόγου κ. Γιώργου Χαριτάκη “Πειράματα στα ζώα; Όχι, ευχαριστώ” και σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας στο ΑΠΘ κ. Ιωάννη Σάββα, υπάρχει αδειοδότηση από την Κτηνιατρική Διεύθυνση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για πειραματισμό σε ζώα: “Έχουμε άδεια να κάνουμε πειράματα σε κουνέλια, ποντίκια και ορισμένες φορές σε σκυλιά και γατιά.” Ο ίδιος μάλιστα ομολογεί πως για ερευνητικούς λόγους σπάνε τα κόκαλα υγιέστατων σκύλων ώστε να δοκιμάσουν νέους τρόπους θεραπείας των καταγμάτων.

Ποια όμως είναι η τύχη των ζώων ύστερα από κάθε πείραμα; “Από αυτά που χρησιμοποιούμε εμείς, όλα θανατώνονται”, λέει ο κ. Σάββας και συνεχίζει: “Μετά το πείραμα, τι να τα κάνουμε; Όταν σε ένα ζώο έχουμε προκαλέσει οξεία παγκρεατίτιδα στη διάρκεια του χειρουργείου και το κρατάμε για έξι ώρες μετρώντας τις παραμέτρους στο αίμα, δεν μπορεί να ζήσει. Μετά το πείραμα μερικά μένουν σε κλουβιά μέσα στην κλινική για όσο χρειαστεί και μετά θανατώνονται γιατί δεν μπορούμε να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε, καθώς η πρώτη έρευνα μπορεί να επηρεάσει την επόμενη”. Γίνεται ένα πείραμα και κατόπιν το ζώο εγκαταλείπεται να πεθάνει χωρίς καμία φροντίδα, λόγω έλλειψης προσωπικού και οργάνωσης. Άλλωστε ποιός ενδιαφέρεται να δώσει στα χειρουργημένα ζώα παυσίπονα;

Σύμφωνα με τον κ. Στάθη Νικολαΐδη, καθηγητή Φαρμακολογίας – Τοξικολογίας στο ΑΠΘ και μέλος της ευρωπαϊκής επιτροπής ECVAM (Ευρωπαϊκό Κέντρο Αξιολόγησης Εναλλακτικών Πειραματικών Μεθόδων), “στο ΑΠΘ πράγματι γίνονται πειράματα σε σκύλους, γάτους, πρόβατα, κουνέλια, ακόμη και χωρίς νάρκωση.” Όπως τονίζει ο ίδιος, τα πειράματα που γίνονται είναι είτε ερευνητικά σε ακαδημαϊκό επίπεδο με σκοπό την ανακάλυψη καινούριων μεθόδων και φαρμάκων είτε ρουτίνας έπειτα από χρηματοδοτήσεις φαρμακευτικών εταιρειών ή επιδοτήσεις. “Όταν υπάρχει κάποιο φάρμακο προς έρευνα, τότε η χορήγηση στα πειραματόζωα γίνεται χωρίς νάρκωση.”

Στην Ελλάδα πραγματοποιούνται συχνά πειράματα τα Σάββατα, ενώ ξέρουν πως την Κυριακή δεν θα πάει κανένας γιατρός στο νοσοκομείο να παρακολουθήσει την κατάσταση των χειρουργημένων ζώων. Στο παρελθόν υπήρξαν νοσοκομεία που άφηναν τα χειρουργημένα ζώα να ουρλιάζουν στις ταράτσες τους!

O κ. Νικολαΐδης καθηγητής Φαρμακολογίας – Τοξικολογίας στο ΑΠΘ, υποστηρίζει πως “δεν υφίστανται έλεγχοι. Είναι χαλαρή η νομοθεσία. Ο καθένας κάνει όπως θέλει ένα πείραμα”, τονίζοντας την αδράνεια της πολιτείας και τη χαλαρή υπάρχουσα νομοθεσία. Μάλιστα αναφέρει πως το γεγονός ότι τα πειράματα γίνονται ανεξέλεγκτα οδηγεί στο ενδεχόμενο ακόμη και αδέσποτα να καταλήγουν ως πειραματόζωα.

Τα πειράματα στα ζώα είναι επικίνδυνα και για τον άνθρωπο
Εκατοντάδες εκατομμύρια ζώα ακρωτηριάζονται, τυφλώνονται, καίγονται, ταΐζονται με τη βία χημικές ουσίες, υπόκεινται γενετική τροποποίηση, και διάφορα άλλα βασανιστικά στο όνομα της επιστήμης, από ιδιωτικά ιδρύματα για την μελέτη των προϊόντων οικιακής χρήσης και καλλυντικών, από κυβερνητικούς οργανισμούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιστημονικά κέντρα για φάρμακα, ακόμα και οπλικά συστήματα. Και όμως τα αποτελέσματα σε ποσοστό τουλάχιστον 92% δεν είναι σωστά και άξια χρήσης ούτε για τον άνθρωπο. Πολλές φορές μάλιστα φάρμακα που είχαν περάσει τις δοκιμές στα ζώα, αποσύρθηκαν από την αγορά μιας και προκάλεσαν θανάτους στους ανθρώπους.

Όσον αφορά τη φαρμακοβιομηχανία και μόνο, τουλάχιστον το 75% των φαρμάκων που έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία στα ζώα, κρίνεται επικίνδυνο ή αναποτελεσματικό για τον άνθρωπο. Για παράδειγμα τα φάρμακα Opren, Osmosin, Flosint, Oraflex, Butazolidin, Cylert, Rezulin, Propulsid, Inocor, Baycol, όπως και χιλιάδες άλλα προκάλεσαν το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και στη συνέχεια αποσύρθηκαν από την αγορά. Χιλιάδες άλλα προκάλεσαν και προκαλούν παρενέργειες που ξεκινούν από κοινές δερματοπάθειες, ζαλάδες και διάρροια, και φτάνουν μέχρι την τύφλωση και σοβαρές βλάβες στο συκώτι.

Από την άλλη πλευρά, φάρμακα, όπως για παράδειγμα το πασίγνωστο Lasix (Furosemide), που είναι από τα πιο βασικά αντιδιουρητικά φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά και χρησιμοποιείται για την μείωση της κατακράτησης υγρών σε διάφορες παθήσεις, όπως οι καρδιοπάθειες, κρίθηκε ακατάλληλο κατά την δοκιμή του σε ζώα, μιας και στα ποντίκια στα οποία δοκιμάστηκε προκαλούσε εκτεταμένη βλάβη στο συκώτι. Δεκαετίες όμως κλινικών ερευνών έχουν αποδείξει την ασφάλειά του για ανθρώπινη χρήση. Στην ίδια κατηγορία, το πλέον αναγνωρισμένο παυσίπονο, η Ασπιρίνη (Acetylsalicylic acid) προκάλεσε τερατογέννεση στα ζώα που δοκιμάστηκε: ποντίκια, αρουραίους, σκύλους, γάτες, κουνέλια και μαϊμούδες.

“Ρωτήστε τους επιστήμονες γιατί πειραματίζονται πάνω σε ζώα και η απάντηση θα είναι: “Γιατί τα ζώα είναι σαν εμάς.”
Ρωτήστε τους επιστήμονες γιατί είναι ηθικά σωστό να πειραματίζονται πάνω σε ζώα και η απάντηση θα είναι: “Γιατί τα ζώα δεν είναι σαν εμάς.”
Τα πειράματα στα ζώα βασίζονται σε μια λογική αντίφασης.” ~ Prof. Charles R. Magel

Η επιστημονική ομάδα του πλέον έγκριτου οργανισμού NEAVS αφού εξέτασε μεθοδικά τη χρήση ζώων στην έρευνα δημοσίευσε τις εργασίες της σε έγκυρα διεθνή περιοδικά, που αποδεικνύουν ότι η έρευνα στα ζώα δεν είναι απαραίτητη, δεν είναι προγνωστική για τον άνθρωπο και είναι συχνά άσχετη, ανακριβής, ή ακόμα και επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία. Τα γεγονότα καθιστούν σαφές λοιπόν, ότι μπορούν να σωθούν τόσο τα ζώα όσο και οι άνθρωποι, όταν αντικατασταθούν τα πειράματα στα ζώα με τις εναλλακτικές μεθόδους που προσφέρουν αποτελεσματικά και αξιόπιστα αποτελέσματα.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι πρακτικές της επιστήμης βασίζονται στη λογική. Αλλά τί θα μπορούσε να είναι πιο παράλογο, από το να χρησιμοποιούνται ζώα σε ιατρικές μελέτες και να προσποιούμαστε ότι μπορούμε να μάθουμε πράγματα για τους ανθρώπους? Τi θα μπορούσε να είναι πιο παράλογο από το να θεωρούμε τα ζώα τόσο διαφορετικά από εμάς, ώστε να τα βασανίζουμε και να τα δολοφονούμε και ταυτόχρονα τόσο όμοια με εμάς, ώστε να εφαρμόζουμε πάνω μας τα αποτελέσματα των πειραμάτων που έγιναν σε αυτά;

Με λίγα λόγια, σταματώντας τα πειράματα στα ζώα, μπορούμε να τελειώσουμε τον άσκοπο βασανισμό τους και να ωφεληθούμε και περισσότερο όσον αφορά την υγεία μας.

Εναλλακτικές μέθοδοι πειραματισμού
Tα πειράματα στα ζώα δεν κρύβουν μόνο ανηθικότητα και ωμή βία αλλά είναι και επικίνδυνα για την υγεία των ανθρώπων. Υπάρχουν αποδεδειγμένα πιο αξιόπιστες μέθοδοι και επιστημονικά σαφέστερες και με πολύ πιο ασφαλή αποτελέσματα λιγότερο δαπανηρές και φυσικά δίχως να προκαλούν πόνο και θάνατο σε κανένα ζώο εναλλακτικές μέθοδοι πειραματισμού όπως:

~Chemical assay tests (χημική ανάλυση)
~Tissue culture systems (καλλιέργεια ανθρώπινων ιστών)
~Cell and organ cultures (καλλιέργεια ανθρώπινων κυττάρων και οργάνων)
~Cloned human skin cells (κλονοποιημένα ανθρώπινα δερματικά κύτταρα)
~Computer and mathematical models (μελέτη μοριακής δομής μέσω υπολογιστών και μαθηματικών μοντέλων)

Και ενώ πολλές ιατρικές σχολές έχουν σταματήσει τα πειράματα σε ζώα, καθώς πληθαίνουν παγκοσμίως οι απαιτήσεις γιατρών, ερευνητών, φοιτητών για μια ανθρωπιστική προσέγγιση των επιστημών της ζωής (Βιολογία, Ιατρική, Κτηνιατρική), με υψηλού επιπέδου εφαρμογές, δυστυχώς η νομοθεσία, η οποία για άλλη μια φορά είναι ανύπαρκτη, δεν απαιτεί από όλα τα πανεπιστήμια, τους οργανισμούς και τα κέντρα έρευνας να χρησιμοποιούν τις εναλλακτικές μεθόδους.

Ήξερες ότι:
Το 86% των πειραματόζωων χειρουργείται χωρίς νάρκωση, όπως αποκαλύπτεται σε εκατοντάδες μυστικές έρευνες, αλλά και στο βιβλίο του κτηνιάτρου Richard Wrider “Τα θύματα της επιστήμης”.

Ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό φαρμάκων που έχουν επιτυχία στα ζώα, της τάξης μόλις του 5 με 15% είναι ασφαλή για τον άνθρωπο.

Η πλήρης αποτυχία θεραπείας του καρκίνου είναι η συνέπεια εκατομμυρίων πειραμάτων σε ζώα, ενώ οι μεταγγίσεις και μεταμοσχεύσεις υπολογίζεται ότι καθυστέρησαν 200 χρόνια, λόγω ανάλογων παραπλανητικών δοκιμών.

Πολλές ιατρικές σχολές σταμάτησαν τα πειράματα σε ζώα, ενώ πληθαίνουν παγκοσμίως οι απαιτήσεις γιατρών, ερευνητών, φοιτητών για μια ανθρωπιστική προσέγγιση των επιστημών της ζωής (Βιολογία, Ιατρική, Κτηνιατρική), με υψηλού επιπέδου εφαρμογές.

Τι μπορείς να κάνεις:
Αν γίνεις VEGAN και κάνεις εύκολες αλλαγές στην καθημερινότητά σου μπορείς να γλιτώσεις τα ζώα από την άγρια βία των πειραμάτων.

Διάβασε τον Οδηγό Cruelty Free & Vegan Καλλυντικών για να μάθεις να αγοράζεις προϊόντα για τα οποία δεν θα έχουν υποφέρει και δολοφονηθεί ζώα!

Μην αγοράζεις προϊόντα από εταιρίες που κάνουν πειράματα στα ζώα. Οι περισσότερες πολυεθνικές εξακολουθούν να δοκιμάζουν τα προϊόντα τους πάνω σε ζώα. Κάθε τι που αγοράζεις μπορεί και να συντηρεί την βιομηχανία των πειραμάτων! Αν αγοράζεις προϊόντα από εταιρίες που στηρίζουν και κάνουν είτε άμεσα, είτε μέσω τρίτων εταιριών, πειράματα στα ζώα σημαίνει πως φέρεις ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Δες τη λίστα με τις εταιρίες που κάνουν πειράματα στα ζώα! Στο εμπόριο υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα που δεν έχουν ελεγχθεί πάνω στα ζώα.
Η επιλογή είναι δική σου.

Μίλησε στους φίλους και τους συγγενείς σου για τα δικαιώματα των ζώων και τη φρίκη που κρύβουν τα πειράματα στα ζώα. Κατέβασε το φυλλάδιο “Τα Θύματα της Επιστήμης” και άφησε μερικά αντίγραφα στη δουλειά ή τη σχολή σου.

Διάβασε την ιστορία του Britches που απελευθερώθηκε από τα χέρια σαδιστών επιστημόνων του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, μαζί με εκατοντάδες άλλα ζώα, όπως γάτες, περιστέρια, ποντίκια και κουνέλια.

“Δεν ενδιαφέρομαι να μάθω εάν η ζωοτομία παράγει αποτελέσματα που είναι επικερδή για το ανθρώπινο γένος ή όχι. Το γεγονός ότι μπορεί τα αποτελέσματα να είναι επωφελή για εμάς, δεν αναιρεί την εχθρότητα μου προς αυτά. Τα βασανιστήρια που προκαλεί σε ζώα που δεν έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους, είναι η βάση της εχθρότητας μου προς την κατεύθυνση αυτή, και για μένα αυτό αποτελεί επαρκή αιτιολόγηση της εχθρότητας, χωρίς να χρειάζεται να το διερευνήσω περαιτέρω. Είναι ξεκάθαρα θέμα συναισθημάτων και είναι τόσο δυνατά και τόσο βαθιά ριζωμένα στη σκέψη μου και στη ηθική μου, που είμαι σίγουρος αν μπορούσα να δω να κάνουν πειράματα σε έναν ζωοτόμο θα το παρακολουθούσα με μεγάλη ικανοποίηση.”

 

https://www.269lifegreece.gr

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00