Οινικές αποδράσεις στις «Ανοιχτές Πόρτες 2025» – Στη διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών
Oλοκληρώνεται σήμερα η δράση «Ανοιχτές Πόρτες 2025» στα επισκέψιμα οινοποιεία της Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της ανοιξιάτικης γιορτής του κρασιού και του οινοτουρισμού.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε το Κτήμα Βογιατζή στο Βελβεντό, όπου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει εξαιρετικά κρασιά και να απολαύσει την εκπληκτική θέα της Λίμνης Πολυφύτου.
« Ένα όμορφο διήμερο ολοκληρώνεται σήμερα στα επισκέψιμα οινοποιεία της Δυτικής Μακεδονίας. Ο συνδυασμός της οινογευσίας με τη φυσική ομορφιά των αμπελώνων και των λιμνών της περιοχής μας αποτελεί εξαιρετική εμπειρία για κάθε επισκέπτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα, τον οινοτουρισμό, που μπορεί να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να αναδείξει τον γαστρονομικό και πολιτιστικό πλούτο της Περιφέρειας.
Η Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών, με σταθμούς στα επισκέψιμα οινοποιεία και τα μαγευτικά τοπία της Δυτικής Μακεδονίας, προσέφερε γεύσεις, αρώματα και μοναδικές εικόνες σε όσους συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση.