banner
banner
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
banner
banner

27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

0 comment 5 minutes read

Συνάδελφοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Στις 27 Νοέμβρη να δώσουμε απάντηση στους νέους σχεδιασμούς μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων – κυβέρνησης και Ε.Ε., που φέρνουν νέες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις ομαδικές απολύσεις, με νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις για χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης κλπ. Στις νέες αλλαγές που έρχονται και είναι τα όπλα των μονοπωλίων για να κυριαρχήσουν πάνω στον δικό μας αφανισμό. ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ το διώξιμο χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων από τη δουλειά.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ

Μαζί με τους εργαζόμενους, να κάνουμε δική μας υπόθεση την προετοιμασία της απεργίας. Ενάντια στις ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που κάνουν γαργάρα τις εξαγγελίες τους και μας παραμυθιάζουν για μια Ανάπτυξη που έρχεται και θα έχει τάχα χώρο για τους μικρούς και τους αυτοαπασχολούμενους. Αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με τους αγώνες και τις αγωνίες μας. Κινητοποιήσεις δεν γίνονται από τα σαλόνια των στημένων διαλόγων. Το ξέρουμε πια καλά!

Στις 27 Νοεμβρίου θα ψηφιστεί στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2015, και ζητά νέες θυσίες χωρίς ημερομηνία λήξης:

 • αύξηση των φορολογικών εσόδων για το 2015 κατά 1,7 δισ. ευρώ,  με τη μονιμοποίηση των «έκτακτων χαρατσιών» του τέλους αλληλεγγύης, του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, του ΕΝΦΙΑ κ.ά., και διατήρηση του εξοντωτικού 26% από το πρώτο εύρο και κυρίως με την ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ . Την ίδια στιγμή  οι φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο επανασχεδιάζονται.
 • μείωση ακόμη περισσότερο των κοινωνικών δαπανών, ιδιαίτερα όσον αφορά στη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και των δαπανών για την Παιδεία, την Υγεία και την περίθαλψη. Διογκώνεται έτσι το κύμα εμπορευματοποίηση αυτών των κοινωνικών αγαθών και τα κέρδη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που θα τα λυμαίνονται.

Τόσο η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όσο και η κάλπικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, συμφωνούν με τις προτεραιότητες και τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ. Αποδέχονται τη λογική της δημοσιονομικής πειθαρχίας, δηλαδή, την προληπτική και ενισχυμένη εποπτεία, την υποχρέωση για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

    Το “παιχνίδι” με τον αριθμό των δόσεων δεν ανακουφίζει στο ελάχιστο την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Μας υποχρεώνουν να πληρώσουμε ολόκληρο το χρέος μαζί με τους τόκους, χωρίς καμιά μείωση. Θα μας  ξεζουμίσουν μέχρι και το τελευταίο μας ευρώ, για να το δώσουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες μέσα από τα κίνητρα ανάπτυξης και τις φοροαπαλλαγές κ.ά. Οι δόσεις είτε 72 είτε 100, έχουν καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα. Μας ρίχνουν το τυράκι των δόσεων και μας κλείνουν στη φάκα της διόγκωσης των χρεών. Το ίδιο που κάνουν και με το κρατικό χρέος. Για τα χρέη σε τράπεζες, εφορία και ΟΑΕΕ απαιτείται, εδώ και τώρα, διαγραφή μέρους των χρεών! Δεν φταίει ο αυτοαπασχολούμενος και ο μικρός ΕΒΕ για την κρίση, δεν είναι εγκληματίας επειδή δανείστηκε για να βάλει ένα κεραμίδι στο κεφάλι του για να ανοίξει το μαγαζί του. Τα δανικά τα έχει πληρώσει διπλά και τριπλά. Όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου σωπαίνουν για το κύριο ζήτημα του χρέους γι’ αυτό είναι λαλίστατοι στο εμπόριο ελπίδας και στα ταξίματα για τη «διαχείριση της ακραίας φτώχειας»!

ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ:     

 • Κατάργηση του ν.4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26%φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000€. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, των φόρων στην πρώτη κατοικία.
 • Καθορισμός αφορολόγητου ορίου 20.000€ και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
 • Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος, κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
 • Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000€ και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
 • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%
 • Μείωση 50% των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3.

 • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
 • Διαχωρισμός των κλάδων σύνταξης και υγείας του ΟΑΕΕ με διαχωρισμό των αντίστοιχων εισφορών. Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της.
 • Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.
 • Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, κλιμακούμενο προοδευτικά, για κέρδη άνω των 20.000€.

ΧΡΕΗ:

 • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
 • Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ προς τα πιστωτικά ιδρύματα σε ποσοστό 30% εάν διατηρούν την επιχείρηση τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.
 • Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
 • Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.
 • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.

ΑΝΕΡΓΟΙ:

 • Επίδομα ανεργίας στα 600 € και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις μέχρι να βρει νέα εργασία.
 • Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.
 • Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
 • Μηδενικά δημοτικά τέλη, μηδενικά τροφεία, δωρεάν αθλοπαιδιές και πολιτιστικές δραστηριότητες για τα παιδιά των ανέργων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.Σ.ΕΒΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00