Βγάζω τα κοτσάνια από τα κεράσια και τα πλένω καλά.
Βάζω τα κεράσια σε μια κατσαρόλα και τα. πατώ με μια κουτάλα για να βγάλουν τα υγρά τους.
Τοποθετώ την κατσαρόλα στην φωτιά και αφήνω να βράσουν καλά.
Όταν κρυώσουν τα περνώ από το τρυπητό για να πάρω την σάρκα και να μείνουν τα κουκούτσια,
Σε μια κατσαρόλα βάζω την σάρκα από τα κεράσια, ρίχνω ζάχαρη με το μάτι και με την γεύση, ανάλογα πόσο γλυκά είναι τα κεράσια (τα δικά μου ήταν ώριμα και γλυκά και δεν χρειάστηκε να βάλω πολύ ζάχαρη).
Βράζω την μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει.
Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και λίγο γλυκόζη.