Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Βλάστη Εορδαίας, ένα “μικρό” σε έκταση και σε πληθυσμό χωριό αλλά ένα τεράστιο χωριό στην συνεισφορά του για την σωτηρία και απελευθέρωση της πατρίδας μας.

0 comment 2 minutes read
Βλάστη Εορδαίας, ένα “μικρό” σε έκταση και σε πληθυσμό χωριό αλλά ένα τεράστιο χωριό στην συνεισφορά του για την σωτηρία και απελευθέρωση της πατρίδας μας.
Από την επανάσταση του 1821 (Ιωάννης Φαρμάκης κ.α) από τον Μακεδονικό Αγώνα (Αργυράκος Χρίστος, Μπουμπαράς Ιωάννης κ.α) μέχρι τους Βαλκανικούς πολέμους και την Μικρασιατική εκστρατεία, οι νέοι αυτού του “μικρού” χωριού έδωσαν την ζωή τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι.
Αυτήν λοιπόν την θυσία, μια παλιά κοινοτική αρχή θέλησε να την τιμήσει, τοποθετώντας στην είσοδο του χωριού και σε περίοπτη θέση (θέση Καραδόλακα) ένα μνημείο που εφάμιλλον του δύσκολα συναντάς.
Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική αρχή δείχνει να αδιαφορεί τελείως τόσο για την συντήρηση του μνημείου αλλά και του περιβάλλοντος χώρου, που πλέον έχει γίνει δάσος, καθιστώντας την πρόσβαση στο μνημείο σχεδόν αδύνατη, κάποτε ο χώρος προσφερόταν για αναψυχή και ξεκούραση (υπήρχαν παγκάκια)
Προφανώς η ανάδειξη αυτών των μνημείων δεν προσφέρεται για φωτογραφίες με κουστούμια, ταγέρ και δημόσιες σχέσεις.
Προφανώς η λήθη στην ιστορία να βολεύει άφαντα κάποιους.
Κυρίες και κύριοι του δημου Εορδαίας τα μνημεία που τοποθετούνται δεν είναι απλά κομμάτια από μάρμαρο, είναι αιματοβαμμένα “κομμάτια” της ιστορίας μας, που θα πρέπει να τα σεβόμαστε και να τα τιμούμε ανάλογα!
Υ.Γ Σε επαφή που είχα με τον πρόεδρο της κοινότητας με διαβεβαίωσε πως από την μεριά του έγιναν οι ενέργειες που έπρεπε αλλά δυστυχώς δεν βρήκε καμία ανταπόκριση από την δημοτική αρχή.
Γιάννης Ξανθόπουλος

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00