Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Δημιουργία 3.000 νέων θέσεων εργασίας μέσω επενδυτικών σχεδίων της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία

0 comment 2 minutes read

Δημιουργία περισσότερων από 3.000 θέσεων εργασίας μέσω επενδυτικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, όπως κατατέθηκαν στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Π.Δ.Α.Μ.) για την ενίσχυση μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδας Καλλίρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του προγράμματος και επισήμανε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων θέσεων εργασίας αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις της περιοχής.

Η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων θα ξεκινήσει άμεσα, με τις πρώτες ενισχύσεις να αναμένονται σύντομα. Ανάμεσα στα επενδυτικά σχέδια, έξι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν υποβάλει προτάσεις, τρεις από τις οποίες είναι υφιστάμενες και τρεις υπό σύσταση. Επιπλέον, προς το τέλος του καλοκαιριού θα υπάρξει πρόσκληση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις σε ενεργειακά θέματα, όπως συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και παραγωγής υδρογόνου, για τα οποία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από εγχώριους ενεργειακούς ομίλους.

Σχετικά με τις ανησυχίες της εταιρίας Advent για καθυστερήσεις στην έγκριση του επενδυτικού της σχεδίου, ο κ. Καλλίρης διευκρίνισε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται σε διαδικαστικά ζητήματα και ότι η υπηρεσία είναι έτοιμη να δώσει νέες παρατάσεις, αν χρειαστεί. Αφού υποβληθούν και εξεταστούν οι οικονομικές καταστάσεις, θα προχωρήσει άμεσα η πρόσκληση για την εταιρία Advent, καθώς και για όλες τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI’s).

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Μετάβασης ΑΕ, Δέσποινα Γκαράνη, περιέγραψε τη διαδικασία μεταβίβασης των εδαφών της ΔΕΗ στην εταιρία Μετάβαση ΑΕ. Ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ θα δημοσιοποιήσει την πρώτη πράξη για 10.000 στρέμματα αδιατάρακτων εδαφών, τα οποία θα μεταβιβαστούν αφού πιστοποιηθούν οι προϋποθέσεις αποκατάστασης. Στόχος είναι έως το τέλος του 2024 να έχουν μεταφερθεί στην ιδιοκτησία της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ 54.000 στρέμματα.

Για την απόδοση των εδαφών στους επενδυτές, θα συσταθεί επιτροπή αξιολόγησης με τη συμμετοχή του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα εξετάζει το ύψος της μίσθωσης των εκτάσεων. Ο περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης παρουσίασε τον απολογισμό των ενεργειών της περιφερειακής αρχής και ζήτησε η Εδαφική Επιτροπή του Π.Δ.Α.Μ. 2021-2027 να έχει περισσότερο αποφασιστικό χαρακτήρα στην υλοποίηση των έργων και τόνισε την ανάγκη αναθεώρησης του Π.Δ.Α.Μ. 2021-2027.

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00