Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Αγωγός φυσικού αερίου προς τη Δυτική Μακεδονία: Στα 188,3 εκατ. ευρώ το έργο – 84,3 εκατ. η δημόσια δαπάνη. Εντάχθηκε στο  Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του ΕΣΠΑ 2021–2027

0 comment 1 minutes read

Αγωγός φυσικού αερίου προς τη Δυτική Μακεδονία: Στα 188,3 εκατ. ευρώ το έργο – 84,3 εκατ. η δημόσια δαπάνη. Εντάχθηκε στο  Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του ΕΣΠΑ 2021–2027

Στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του ΕΣΠΑ 2021–2027 εντάχθηκε η επιχορήγηση για την κατασκευή του νέου αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης προς τη Δυτική Μακεδονία. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 188,34 εκατ. ευρώ και δημόσιας δαπάνης 84,31 εκατ. ευρώ, αφορά αγωγό μήκους 157 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα Ημαθίας έως την περιοχή βόρεια της Πτολεμαΐδας.

Περιλαμβάνονται κλάδοι σύνδεσης με τους Μετρητικούς/Ρυθμιστικούς Σταθμούς Καρδιάς, Άσπρου Σκύδρας και Περδίκκα Εορδαίας, καθώς και κλάδος για την τροφοδοσία Βέροιας και Νάουσας, με δυνατότητα μελλοντικών επεκτάσεων. Ο Σταθμός Μέτρησης Καρδιάς θα εξασφαλίζει παροχή φυσικού αερίου στις τηλεθερμάνσεις Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα του Προγράμματος Ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου 2023–2032, καθώς ο αγωγός σχεδιάζεται ως «hydrogen ready», δηλαδή ικανός να μεταφέρει έως 100% υδρογόνο, αποτελώντας τμήμα του ευρωπαϊκού «Hydrogen Backbone». Δικαιούχος του έργου είναι ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου.

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00