462
Μπισκότα με μαρμελάδα. Συνταγές από την παλιά Κοζάνη (γράφει η Άννα Μαμάτσιου)
1 φλυτζ τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλυτζ τσαγιού βούτυρο φρέσκο
1 φλιτζάνι τσαγιού κρύο γάλα
1 μπεκιν
1 βανίλα
ξύσμα πορτοκαλιού
Αλεύρι όσο πάρει (5-6 φλυτζ τσαγιού) γοχ
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατεψουν.
Προσθέτουμε το γάλα, το μπεκιν την βανίλια και το ξύσμα
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα τοιχώματα
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, γύρω στα 23 με 24 γρμ, και την πλάθουμε στρογγυλή όπως ο κουραμπιές.
Πατάμε την ζύμη στη μέση με το αντίχειρα και δημιουργείται μια τρύπα και την γεμίζουμε με μαρμελάδα
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 25 με 30 λεπτά