« Η Βιομηχανική Κληρονομιά ως μοχλός Βιώσιμης Ανάπτυξης : Η περίπτωση της ΛΙΠΤΟΛ» είναι το θέμα του Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Εορδαίας και το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων το διήμερο 11 και 12 Μαρτίου 2017(έναρξη Σάββατο 11 Μαρτίου ώρα 10 π.μ.) στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Εορδαίας και Πρόεδρο της Εταιρίας «Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων» Σάββα Ζαμανίδη « Πρόκειται για μία σημαντική , υψηλού κύρους και Διεθνούς χαρακτήρα διοργάνωση, που επιχειρεί να συμβάλλει στη συζήτηση για το μέλλον της ΛΙΠΤΟΛ μέσα από τη συμμετοχή έμπειρων επιστημόνων και φορέων στα ζητήματα της βιομηχανικής κληρονομίας της χώρας μας . Επί πλέον ιδιαίτερης σημασίας θεωρούνται οι εισηγήσεις των δύο ειδικών επιστημόνων – καθηγητών του Πανεπιστημίου Freiberg της Γερμανίας , οι οποίοι θα μεταφέρουν την εμπειρία τους σε στρατηγικές που εφαρμόζονται στις περιοχές τους σχετικά με την τεκμηρίωση , τη διατήρηση και τη διαχείριση της Βιομηχανικής κληρονομιάς των ορυχείων».
Τα θέματα Διάσωσης, Ανάδειξης , Προστασίας , Αποκατάστασης, Διαχείρισης και Επανάχρησης της Βιομηχανικής κληρονομιάς και ειδικότερα του συγκροτήματος της ΛΙΠΤΟΛ , θα αποτελέσουν το αντικείμενο του Συμποσίου , ενώ το επίσημο αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου .
ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ» (11 ΚΑΙ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017) ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ. « Η Βιομηχανική Κληρονομιά ως μοχλός Βιώσιμης Ανάπτυξης : Η περίπτωση της ΛΙΠΤΟΛ» το θέμα του συμποσίου
83