Η εφαρμογή Counter Agriculture(βρίσκεται στο PlayStore με το όνομα “counter agriculture”) έχει ως στόχο να αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους Γεωπόνους όσο και για τους παραγωγούς. Είναι η πρώτη εφαρμογή άμεσης ενημέρωσης και βοήθειας των αγροτών και των Γεωπόνων σχετικά με την πλήρης φυτοπροστασία των καλλιεργειών. Ουσιαστικά μέσω της εφαρμογής μπορεί ένας γεωπόνος και ένας γεωργός να ενημερωθεί σε σχέση με την καταπολέμηση και την ολοκληρωμένη φυτοπροστασία διαφόρων καλλιεργειών. Προς το παρόν η εφαρμογή υποστηρίζει 55+ καλλιέργειες αλλά κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων θα προστεθούν ακόμα περισσότερες. Η ενημέρωση πάνω στην ολοκληρωμένη φυτοπροστασία και καταπολέμηση επιτυγχάνεται μέσαω των λεκτικών πληροφοριών και των φωτογραφιών καθώς έχει προστεθεί μία μεγάλη βάση δεδομένων από εικόνες.
H εφαρμογή υπάρχει σε αυτό το Link ή στο PlayStore με το όνομα “counter agriculture”:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobiroller.mobi584432579892
Ποιοι είναι γενικά οι στόχοι προς την Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσω της εφαρμογής:
Συνεισφέρει στο Καθαρό νερό και στην αποχέτευση λημμάτων
Λιγότερα προβλήματα στα αρδευτικά συστήματα που χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια ποτισμάτων των καλλιεργειών. Ενημέρωση των αγροτών μέσω της εφαρμογής για τις επιθυμητές ποσότητες νερού άρδευσης μέσω οδηγιών και έτσι ώστε να μην πραγματοποιούνται σπατάλες. Το ίδιο επιτυγχάνεται και στην χρήση των λιπασμάτων, καθώς αποφεύγονται ο υπερτροφισμός διότι υπάρχει άμεση ενημέρωση όλων των κατάλληλων ποσοτήτων.
Συνεισφέρει στην Υπεύθυνη κατανάλωση
Υπεύθυνη κατανάλωση φαρμάκων και λιπασμάτων διότι η εφαρμογή ενημερώνει άμεσα τους γεωργούς για τις κατάλληλες ποσότητες που χρειάζονται για μια καλλιέργεια πάντα σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Συνεισφέρει στην Διαδραστικότητα
Μείωση της επαφής μεταξύ γεωπόνων και γεωργών καθώς οι γεωργοί μέσω της εφαρμογής θα μπορούν να αναγνωρίζουν πλέον τις ασθένειες μόνοι τους και να ζητούν άμεση βοήθεια από τον γεωπόνο. Κέρδος χρόνου.
Συνεισφέρει στην Υποθαλάσσια ζωή
Αποφυγή του υπερτροφισμού μέσω της κατάλληλης ποσότητας λιπασμάτων και έτσι αποφυγή της αύξησης διοξειδίου του άνθρακα εντός του νερού. Άρα και μείωση της ασφυξίας των ψαριών.
Χρήστος Αποστόλου