Ο Άκης Τσελέντης, διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, αναφορικά με το σεισμό στη Φλώρινα, που έγινε αισθητός σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα είπε πώς «Το πρόβλημα ήταν ότι ο σεισμός ήταν πολύ κοντά στην πόλη της Φλώρινας με μικρό εστιακό βάθος. Έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία, και αυτό δείχνει ότι τα 5,3 Ρίχτερ ήταν μάλλον ο κύριος σεισμός. Είναι πολύ καλό που έχουμε συνεχείς μετασεισμούς»
«Το 1994 είχαμε στην περιοχή σεισμό 6 Ρίχτερ από παρακλάδι αυτού του ρήγματος και παρακολουθούμε το φαινόμενο.
Ήδη έχουμε καταγράψει κοντά στους 40 μετασεισμούς και αυτό είναι καλό διότι δείχνει πως κατά πάσα πιθανότητα ήταν το κυρίως γεγονός, οπότε όλα θα εξελιχτούν φυσιολογικά. Βέβαια, πρέπει να καταλάβουμε ότι η μετασεισμική αυτή ακολουθία θα κρατήσει για καιρό ακόμα μπορεί και κάποιες εβδομάδες, όχι βέβαια με τη συχνότητα που είναι σήμερα και δεν αποκλείεται η πιθανότητα και ενός ισχυρού μετασεισμού 4,9 ίσως και 5 Ρίχτερ. Δεν είναι σίγουρο αλλά μπορεί να γίνει και αυτό».
«είχαμε και το 1994, 40 χιλιόμετρα από την Φλώρινα έναν σεισμό λίγο μεγάλο, 5,9 Ρίχτερ και είχαμε και στην ευρύτερη περιοχή πιο μεγάλους σεισμούς αλλά πιο μακριά».
«Οι κάτοικοι πρέπει να λαμβάνουν τα γνωστά μέτρα αντισεισμικής προστασίας. Δηλαδή να αποφεύγουν να περνάνε από παλιά κτήρια. Είδατε τι έγινε στο μουσείο της Φλώρινας, πέσανε σοβάδες από έξω. Είναι πολλά τα παλιά κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές. Επίσης, πρέπει να καταλάβουμε ότι τα σπίτια τώρα κινδυνεύουν πιο πολύ στο εσωτερικό, με μετακινήσεις επίπλων, τηλεοράσεων παρά το να πέσει το κτήριο γιατί οι αντισεισμικοί μας κανονισμοί είναι πάρα πολύ καλοί».