Κυριακή, 20 Ιουλίου, 2025

Εκπαιδευτικά προγράμματα σε Κοζάνη και Αιανή με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

0 comment 2 minutes read

«Μουσεία και πολιτιστικά τοπία»

Η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα, που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τη συγκεκριμένη ημέρα η είσοδος στα Δημόσια Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους είναι ελεύθερη.

Το2016 έχει ως θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία», καθώς τα μουσεία είναι άμεσα συνδεδεμένα με το τοπίο που τα περιβάλλει. Κύρια αποστολή τους είναι η διατήρηση και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, είτε αυτή βρίσκεται μέσα στο κτηριακό κέλυφος του μουσείου είτε έξω από αυτό, με στόχο να αποτελούν πάντα δυναμικά κέντρα πολιτισμού.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, με έδρα το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν σε Κοζάνη και Αιανή. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε σχολικές ομάδες της Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης:

  • Κοζάνη

Τίτλος εκπαιδευτικού προγράμματος: «Γνωρίζω τον τόπο μου».

Ημέρα και Ώρες πραγματοποίησης: Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, ώρα 10.00 – 14.00

Πρόκειται για δύο πολιτιστικές περιηγήσεις με θεματικές ξεναγήσεις στην πόλη της Κοζάνης(κατόπιν συνεννοήσεως) .

  1. Η πρώτη διαδρομή θα ξεκινά από την Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης και θα καταλήγει στο βυζαντινό ναό του Αγ. Νικολάου.

  2. Η δεύτερη διαδρομή θα ξεκινά από την Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης και θα καταλήγει στον ρωμαϊκό τάφο – ηρώο της οδού Αρκαδίου.

Μπορείτε να κλείνετε τα ραντεβού στο τηλέφωνο 24610/26210 (εσωτ. 5), σε συνεννόηση με την κα Άννα Κλημάντου.

  • Αιανή

Τίτλος εκπαιδευτικού προγράμματος: «Εξερευνώ το Μουσείο του τόπου μου».

Ημέρα και Ώρες πραγματοποίησης: Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, ώρα 10.00 – 14.00 (κατόπιν συνεννοήσεως)

Πρόκειται για μία περιήγηση εντός του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του, με μία διάθεση εξερεύνησης και ασκώντας την παρατηρητικότητα.

Στο εσωτερικό του Μουσείου θα εντοπιστούν τοπία, φυτά και ζώα (μυθικά και πραγματικά) σε εικονογραφήσεις αγγείων και σε άλλα αρχαία αντικείμενα.

Στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου θα γίνουν τρεις στάσεις συζήτησης και αφορμή θα δώσουν τα φυτά και τα σύγχρονα έργα γλυπτικής στον κήπο του Μουσείου, καθώς και η θέα της κοντινής λίμνης Πολυφύτου.

Μπορείτε να κλείνετε τα ραντεβού στο τηλέφωνο 24610/98800-801 (εσωτ. 5), σε συνεννόηση με την κα Δήμητρα Θεοδώρου.

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
    -
    00:00
    00:00