Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025

Εντατικοποίηση μέτρων για την ατμοσφαιρική ρύπανση

0 comment 1 minutes read

ρύποι

Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης ανακοινώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε αυξημένη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ 10) στους σταθμούς μέτρησης ποιότητας της ατμόσφαιρας και κυρίως στο Σταθμό του οικισμού ΔΕΗ.
Η αύξηση των συγκεντρώσεων εντείνεται από μεταφορά σκόνης (Β. Αφρική) και στις μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα (άπνοια, θερμοκρασιακή αναστροφή).
Μετά από επαφές με τη ΔΕΗ εντατικοποιήθηκε η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, διακόπηκε για κάποιο χρονικό διάστημα η λειτουργία των εργολαβιών και εντάθηκε η διαβροχή στους χώρους των ορυχείων. Έγινε σαφές στη ΔΕΗ Α.Ε. ότι για όλο το επόμενο διάστημα θα γίνεται έλεγχος, από τις υπηρεσίες της ΠΕ Κοζάνης, της τήρησης των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων των ΑΗΣ και των ορυχείων.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται βελτίωση των μετεωρολογικών δεδομένων και εκτόνωση του φαινομένου.
Οι υπηρεσίας της Περιφέρειας, το Κέντρο Περιβάλλοντος και η ΔΕΗ παρακολουθούν την εξέλιξη και θα προβούν στην λήψη επιπρόσθετων μέτρων εφόσον απαιτηθεί.

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
    -
    00:00
    00:00