Σάββατο, 15 Μαρτίου, 2025

Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία και νέες δράσεις υποστήριξης ανέργων και ΜΜΕ σύμφωνα με τον Π. Καλλίρη

0 comment 2 minutes read

Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία και νέες δράσεις υποστήριξης ανέργων και ΜΜΕ σύμφωνα με τον Π. Καλλίρη

Π. Καλλίρης: Εθνικός στόχος και χρυσή ευκαιρία για τη Δυτική Μακεδονία το πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Στην ομιλία του στο 1o Balkan Energy Forum, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη το τριήμερο 23-25 Μάιου, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ κ. Πελοπίδας Καλλίρης επισήμανε ότι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα μέσα σε 18 μήνες, 32 δράσεις ύψους 791 εκ. ευρώ, ενώ υπάρχουν προσκλήσεις ύψους 728 εκ. ευρώ.

Ο Διοικητής της ΕΥΔΑΜ αναφέρθηκε στην πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, αλλά και στην πρόσφατη ολοκλήρωση των δύο Δράσεων του Προγράμματος ΔΑΜ για την Ενίσχυση των Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων, μέσω του Καθεστώτος De minimis, με τον στόχο και των δύο Δράσεων να έχει υπερκαλυφθεί. Ενδεικτικά, για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας υποβλήθηκαν 619 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 52,2 εκ. ευρώ, με τις νέες θέσεις εργασίας στα υποβαλλόμενα επενδυτικά σχέδια να υπολογίζονται σε 1.177.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι προβλέπεται ενίσχυση των ΜμΕ και των μεγάλων επιχειρήσεων για επενδυτικά σχέδια ύψους 280 εκ. ευρώ, που θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.  Οι δράσεις αυτές είναι σε εξέλιξη και η υποβολή των σχετικών προτάσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιουνίου.

Συνολικά, για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, αναμένεται να διοχετευτεί περίπου το 63% των πόρων του Προγράμματος (πάνω από 1 δις ευρώ) με βασική στρατηγική επιλογή να είναι η μετατροπή της σε «εναλλακτικό ενεργειακό κόμβο» και η προσέλκυση επενδύσεων σε νέους και δυναμικούς τομείς εθνικής σημασίας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Καλλίρης τόνισε ότι τον άλλο μήνα θα ανακοινωθεί πρόγραμμα ύψους 100 εκ. ευρώ για ενεργειακές επενδύσεις, ενώ σε συνεργασία με τα τοπικά επιμελητήρια υλοποιούνται δράσεις  ύψους 46 εκ. ευρώ για upskill και reskill για νέους άνεργους. Όπως υπογράμμισε, η συνδρομή των τοπικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είναι βαρύνουσας σημασίας καθώς «δεν περισσεύει κανείς».

Επισήμανε, τέλος, ότι το 2025 προβλέπεται η αναδιάρθρωση του προγράμματος, η οποία θα λύνει ζητήματα σε σχέση με τις σημερινές διαμορφούμενες συνθήκες.

eydam.gr

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
    -
    00:00
    00:00