Τώρα οι αγαπημένες σας μαρμελάδες Μυρσίνη πάνε παντού και απογειώνουν τις συνταγές σας!! Δείτε παρακάτω:
1. πράσινη σαλάτα με παντζάρι, φέτες πορτοκάλι, τριμμένη φέτα, φλίδες αμυγδάλου ντρέσιγκ μαρμελάδα πορτοκάλι!
Υλικά: πράσινα φυλλώδη λαχανικά, παντζάρι φέτες πορτοκάλι τριμμένη φέτα φλίδες αμυγδάλου ελαιόλαδο, ξύδι λευκό, αλάτι, μαρμελάδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε το ντρέσιγκ τις φλίδες αμυγδάλου και την τριμμένη φέτα.
Για το ντρέσιγκ:
●2 μέρη μαρμελάδα πορτοκάλι
●3 μέρη ελαιόλαδο
●1 μέρος ξίδι λευκό
● Λίγο αλάτι
***********************
2. φέτα πανέ αλ ανγκλέζ (Paner à l’anglaise) με μαρμελάδα ροδάκινο, κρόκο, λεμόνι
Υλικά
●1 κομμάτι τυρί φέτα
●Λίγο αλεύρι
●1 αυγό χτυπημένο
●Λίγη τριμμένη φρυγανιά
●Μαρμελάδα ροδάκινο, κρόκος, λεμόνι
●Ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Βρέχουμε τη φέτα, την περνάμε από το αλεύρι έπειτα από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Ψήνουμε σε όχι πολύ καυτό λάδι και μόλις ροδοκόκκινισει την αφαιρούμε και ρίχνουμε από πάνω όση μαρμελάδα θέλουμε. Θα εκπλαγείτε από τη γεύση.
Συνοδεύεται ιδανικά με κρασί λευκό
***********************
3. Υπέροχη σάλτσα δαμάσκηνο για ψητά κρέατα
Υλικά:
●1 κρεμμύδι ξερό
●Λίγο ελαιόλαδο
●Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
●1 φύλλο δάφνης
●Κόκους μπαχάρι
●1 βάζο μαρμελάδα δαμάσκηνο
●Ξύδι λευκό
●Λίγο νερό
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο, αδειάζουμε τη μαρμελάδα δαμάσκηνο, λίγο νερό, όλα τα μπαχαρικά και τέλος το ξύδι κατά βούληση ανάλογα με πόσο όξινη θέλετε τη σάλτσα.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και είμαστε έτοιμοι!!
Μπορείτε να τη ρίξετε πάνω στο κρέας, ή σε ένα μπολ για ντιπάκι!!
***********************
4. Μπάτζος σαγανάκι με μαρμελάδα δαμάσκηνο με φυσική μαστίχα
Υλικά:
1 φέτα τυρί μπάτζος
Λίγο αλεύρι
Ηλιέλαιο
Μαρμελάδα δαμάσκηνο
φυσική μαστίχα
Εκτέλεση: Κόβουμε σε τρίγωνα το μπάτζο και το βρέχουμε.Το περνάμε από το αλεύρι καλά και το ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία στο λάδι. Το αφαιρούμε και ρίχνουμε τη μαρμελάδα από πάνω ή σε ένα μικρό μπολ για ντιπ. Θα εκπλαγείτε!!
Συνοδεύει ευχάριστα όλα τα ποτά