Γεύσεις του Χειμώνα: Τουρσί, τσίπουρο και παραδοσιακά εδέσματα της Δυτικής Μακεδονίας
Στα ορεινά χωριά πέφτει νωρίς χιόνι και η παγωνιά κρατάει, στο χωράφι!
Η λύση είναι τουρσί ειδικά σε ξύλινο βαρέλι στο κελάρι!
Το τουρσί λάχανο γίνεται καλός τσιπουρομεζές!
Επίσης κάνει καλό φαγητό με κρέας, το τιμούν εξόχως σε Φλώρινα, ειδικά αν είναι παστό χοιρομέρι (στο Ξινό Νερό στο πετιμέζι) με μπούκοβο!
Στην Κοζάνη,το χειμώνα τρώνε λαχανοσαρμάδες (γιαπράκια), πάλι με μπούκοβο!
Κώστας Μπομπότας