Γλυκό κουταλιού Πορτοκάλι. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου).
(συνταγή της συχωρεμένης της μαμάς μου)
Βάζουμε:
4 κιλά πορτοκάλια
4 κιλά ζάχαρη
1 βαζάκι γλυκόζη
4 ποτήρια νερό
Λίγο ξινό
Εκτέλεση:
Ξύνουμε την φλούδα των πορτοκαλιών.
Τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου και πετάμε το νερό.
Τα ξαναβράζουμε έως ότου μαλακώσουν τα πορτοκάλια.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα τα πορτοκάλια. Μόλις αρχίσουν να ξαναβράζουν ρίχνουμε το ξινό και τη γλυκόζη και περιμένουμε να δέσει το σιρόπι.
Περιμένουμε ένα 24ωρο κουνώντας το κατά διαστήματα να βγάλουν τα υγρά τους. Εάν χρειαστεί το ξαναβράζουμε.