Σε μια περίοδο όπου το ενδιαφέρον για τα κομματικά όργανα φαίνεται μειωμένο και η ενασχόληση με την πολιτική περιορίζεται, η σταθερότητα της Θωμαής Ζαρκοδήμου φαίνεται πως λειτούργησαν καθοριστικά, οδηγώντας σε ανανέωση της θητείας της χωρίς αντίπαλο.
Χωρίς την ανάγκη εκλογικής διαδικασίας ανανεώνεται η θητεία της Θωμαής Ζαρκοδήμου στη θέση της προέδρου της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Νέας Δημοκρατίας Κοζάνης, καθώς οι υποψηφιότητες για πρόεδροι ΔΕΕΠ του Βασίλη Μαμάτσιου και του Γιώργου Νίκου όπως φημολογείται δεν κατατέθηκαν .
Η κ. Ζαρκοδήμου ήταν διορισμένη πρόεδρος από τα κεντρικά αλλά συγκέντρωσε από τη βάση του κόμματος πάνω από εκατό υπογραφές, ενώ αρκούσαν πενήντα μόνον υπογραφές μελών.
Το νέο Δ.Σ. θα είναι επταμελές συν τα άτομα που θα οριστούν από την πρόεδρο ως τομεάρχες.
Η διαδικασία επιβεβαιώνει τη συνέχιση της παρούσας διοίκησης, ενώ αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται και στις ΔΗΜ.ΤΟ των πέντε δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, όπου επίσης δεν υπήρξαν εσωκομματικές αναμετρήσεις.
Για την Εορδαία πρόεδρος κατέθεσε ο Χασιώτης Αλέξανδρος, για το Βελβεντό η Θεοχαρόπουλου Ελευθερία, για το Βόιο η Τσίτσα Ξανθίππη για την Κοζάνη ο Τσαρδακλίδης Κυριάκος και για τα Σέρβια ο Λαζαριώτης Παναγιώτης συν τα μέλη των Δ.Σ. της κάθε ΔΗΜ.Τ.Ο.
Οι εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 23 Νοεμβρίου αναμένεται να έχουν περισσότερο τυπικό χαρακτήρα, ενώ έχουν δηλωθεί 13 υποψήφιοι για τη συμμετοχή στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος.
Σύνεδροι εκλέγονται 13 συν την πρόεδρο ΔΕΕΠ που είναι αυτεπάγγελτα και σύνεδρος.
Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζει η υποψηφιότητα του Λύσανδρου Μεταξά ως σύνεδρος









