banner
banner
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
banner
banner

Ηλικιακό όριο-έκπληξη στις μετεγγραφές των πολυτέκνων

0 comment 2 minutes read

Foitites5Προ εκπλήξεως βρίσκονται πολύτεκνοι φοιτητές που έχουν αιτηθεί μετεγγραφής καθώς διαπιστώνουν ότι τα Τμήματα δεν τους δέχονται σε περίπτωση που κάποιο από τα αδέρφια τους είναι άνω των 23 ετών.
Όπως έγραψε το news.gr, τα Τμήματα στηρίζονται στο γεγονός ότι η 1η παράγραφος του άρθρου 6 του ν.3454/2006 ορίζει ηλικιακό όριο 23 ή 25 ετών για τα τέκνα των πολυτέκνων και όχι στην παράγραφο 3 που ορίζει ότι “Οι γονείς που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα βάσει των διατάξεων του ν. 860/1979 (ΦΕΚ 2 Α’), όπως και εκείνοι που την αποκτούν βάσει των διατάξεων του παρόντος, τη διατηρούν ισοβίως και απολαμβ­νουν ισοβίως τα δικαιώματα που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύο­νται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα”.
To θέμα το έχει θίξει με επιστολές της η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων ενώ έφθασε και στη Βουλή καθώς κατατέθηκε σχετική ερώτηση από τη Βουλευτή κα Ιατρίδη. Ο υφυπουργός Παιδείας απάντησε ότι “εάν παρατηρηθεί οποιαδήποτε περίπτωση όπου δεν εφαρμόστηκε ο νόμος, θα πρέπει να παρέμβει το Υπουργείο και αυτό θα πράξει”, ενώ ενημέρωσε ότι δεν έχει υπάρξει άρνηση μετεγγραφών σε πολύτεκνους λόγω ορίων ηλικίας στα Τμήματα των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Πειραιά.
Αρνητικός ήταν ο υφυπουργός Παιδείας στο θέμα των μετεγγραφών των πολυτέκνων παρελθόντων ετών που είναι μόλις 723 όπως και στις μετεγγραφές για την κατηγορία του 10%. Χαρακτηριστικά, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι “αυτήν τη χρονιά, για αυτήν την εκπαιδευτική περίοδο έτσι θα ισχύσουν τα πράγματα μέχρις ότου να υπάρξει κάποια στιγμή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το σύνολο των μετεγγραφών και για να μην υπάρχει αιφνιδιασμός στον κόσμο” και δεν παρέλειψε να αναφέρει: “Δεν δήλωσε κανείς από το Υπουργείο ότι είναι απόλυτα ευτυχής με τον τρόπο που διαχειριστήκαμε όλα αυτά τα ζητήματα”.
“Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα είναι αυτά που υπάρχουν και είναι σε βελτίωση των διατάξεων του Μαΐου του 2014, αλλά στα πλαίσια των δυνατοτήτων που αυτή τη στιγμή παρέχονται, με απόλυτη βέβαια κατανόηση στο ζητούμενο σε σχέση με τους φοιτητές από πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες πράγματι είναι σ’ έναν αριθμό ελεγχόμενο μεν πλην όμως μη διαχειρίσιμο, με βάση τα δεδομένα”, υπογράμμισε ο υφυπουργός Παιδείας απαντώντας στην κυρία Ιατρίδη που παρέθεσε στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι ο αριθμός των πολυτέκνων που αιτήθηκαν μετεγγραφής είναι μόλις το 15% των κοινωνικών κριτηρίων, ενώ και οι πολύτεκνοι παρελθόντων ετών είναι μόλις 723.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν θα πρέπει να μείνει στα λόγια αλλά να παρέμβει άμεσα διευκρινίζοντας με έγγραφο της προς τα Τμήματα ότι δεν ισχύουν ηλικιακά όρια για τους πολύτεκνους καθώς, όπως ενημερωθήκαμε από το Γενικό Γραμματέα της ΑΣΠΕ, πριν λίγες μέρες το Τμήμα Μηχανολόγων του ΕΜΠ απέρριψε πολυτέκνους λόγω των ηλικιακών ορίων.

 

Πηγή: news.gr

Leave a Comment

Η  ‘Εφημερίδα Νομού Κοζάνης’ είναι μια στήλη στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας, αντανακλώντας την πολυμορφία και τη ζωντάνια της περιοχής. Με την αφοσίωσή της στην έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς και την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους αναγνώστες της.

@2024 – All Right Reserved. Designed and Developed by Codelux web Design

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00