Κέικ με φουντούκια και λευκό γλάσο. Συνταγές από την παλιά Κοζάνης. (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου)
Κέικ για τον καφέ με φουντούκια και λευκό γλάσο
5 αυγά
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 π.ν γάλα
1 π. ν. καλαμποκέλαιο
3 π. ν. αλεύρι γ.ο. χ.
1 μπέκιν
1 φλ.τσ. φουντούκια
Κανέλα
100 γρ. κουβερτούρα άσπρη σε μπεν μαρι με 3_4 κ. σ. εβαπορέ
Χτυπάμε τ’ αυγά με την ζάχαρη προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Τα φουντούκια τα χτυπάμε στο multi.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50_60 λεπτά.
Όταν κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα και ρίχνουμε το γλάσο κουταλιά κουταλιά