Κέικ παρι: Συνταγές από την παλιά Κοζάνη (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου)
Υλικά
15 αυγά
26 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουβερτούρα (125 γρμ)
500 γρμ καρύδια (τα χτυπάμε καλά στο γουδί,)
600 γρμ αμύγδαλα, ασπρισμένα και αλεσμένα
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 μπεκιν
Εκτέλεση
Χτυπάμε τους 14 κρόκους και ένα αυγό ολόκληρο με 13 κουταλιές ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια, την κουβερτούρα τριμμένη, 1 μπεκιν και 1 κουταλιά αλεύρι.
Σε ένα ταψί, αφού το περάσουμε με λάδι, και το αλευρώσουμε, ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά – κουταλιά, να καλύψει το ταψί
Δεύτερη στρώση
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε 13 κουταλιές ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, 2 κουταλιές αλεύρι και 1 μπεκιν ανακατεύοντας προσεχτικά. Ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά – κουταλιά πάνω από την στρώση με τα καρύδια και από επάνω σκορπίζουμε λίγα αμύγδαλα κομμένα στην μέση.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά