Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025

ΚΟΖΑΝΗ: Γεύσεις που χάνονται! Κατσιαμάκι (στη Σκ’ρκα το λέμε πολέντα) με πετιμέζι

0 comment 2 minutes read

ΚΟΖΑΝΗ: Γεύσεις που χάνονται! Κατσιαμάκι (στη Σκ’ρκα το λέμε πολέντα) με πετιμέζι

Γεύσεις που χάνονται!!!
Κατσιαμάκι(στη Σκ’ρκα το λέμε πολέντα) με πετιμέζι:
Ήταν το καλαμποκίσιο αλεύρι, που με ζεστό νερό,γινόταν ένας σφιχτός χυλός.Γλυκαντικό ήταν το πετιμέζι και αποτελούσε το ενισχυμένο πρωινό.
Με το καλαμποκίσιο αλεύρι γινόταν και η μπομπότα, με τυρί και τσιγαρίδες, όταν ήταν διαθέσιμες, ή με σταφίδες.
Μουστόπτα: Το αποθηκευμένο και διατηρήσιμο πετιμέζι, μπορούσε ανά πάσα στιγμή να σε βοηθήσει να “ξιντρουπιαστείς” και να κεράσεις φρεσκότατη μουστόπιτα.
Σταφυλαρμιά: Διάλεγαν μεγάλα και τραγανά σταφύλια και τα κρεμούσαν με σχοινάκι μέσα στο κρασί,στα βαρέλια που είχαν μεγάλη τρύπα απο πάνω.Τα σταφύλια κρατούσαν μέχρι τις Αποκριές.
Απόμνιν ου νιαημιριώτκους ου χαλβάς ( όσου αντέχει ακόμα ου νιάημιρους, που πήριν τουν κατήφουρου ακλουθώντας την πόλη…)
Ο χαλβάς υπάρχει ακόμα σε ζαχαροπλαστεία και σε κάποια σπίτια καλοτσιγαρισμένος!!!
Ονειρευτείτε γεύσεις!!!!
Ίνι τζιάμπα!!!!

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00