Μαρμελάδα σύκο. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ
Γράφει η Άννα Μαμάτσιου
Πλένουμε τα σύκα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Κατόπιν τα τεμαίζουμε σε μικρά καρέ, τα μισά σύκα με την φλούδα και τα υπόλοιπα αφού καθαρίσουμε την φλούδα.
Για 2 1/2 κιλά καθαρισμενα σύκα:
1 κιλό ζάχαρη
1 φ κ μαυροδαφνη (κρασί)
1 φ.κ νερό
1 ξυλάκι κανέλα
Βανίλια
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τ’ αφήνουμε για 5-6 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.