Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024

Νεράντζι φλούδα. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ (Γράφει η Άννα Μαμάτσιου).

0 comment 4 minutes read

Νεράντζι φλούδα

1 κιλό νεράντζια

1 κιλό ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

1 κ.σ. γλυκόζη

λίγο ξινό

Εκτέλεση

Τρίβουμε την φλούδα από τα νεράντζια στον τρίφτη.

Χαράζουμε την φλούδα και βγάζουμε την σάρκα.

Τυλίγουμε την φλούδα σε ρολό και την στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Βράζουμε την φλούδα 3 νερά. Το πρώτο και το δεύτερο νερό από πέντε λεπτά και το τρίτο μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε τις φλούδες σε κρύο νερό και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν για 24 ώρες αλλάζοντας 3 με 4 φορές το νερό.

Στραγγίζουμε το νερό από τις φλούδες.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και το ξινό να βράσουν. Μόλις αρχίζει να βράζει το σιρόπι ρίχνουμε τις φλούδες.

Μόλις το σιρόπιαρχίζει να κάνει φουσκάλες ρίχνουμε την γλυκόζη, ελέγχουμε το σιρόπι και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Αφήνουμε το γλυκό να βγάλει τα υγρά του για 24 ώρες.

Ελέγχουμε το σιρόπι και αν χρειαστεί ξαναδένουμε το σιρόπι (συνήθως προσθέτουμε λίγη ζάχαρη για να επιταχύνουμε το δέσιμο).

 

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00