Νεράντζι φλούδα
1 κιλό νεράντζια
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 κ.σ. γλυκόζη
λίγο ξινό
Εκτέλεση
Τρίβουμε την φλούδα από τα νεράντζια στον τρίφτη.
Χαράζουμε την φλούδα και βγάζουμε την σάρκα.
Τυλίγουμε την φλούδα σε ρολό και την στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Βράζουμε την φλούδα 3 νερά. Το πρώτο και το δεύτερο νερό από πέντε λεπτά και το τρίτο μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε τις φλούδες σε κρύο νερό και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν για 24 ώρες αλλάζοντας 3 με 4 φορές το νερό.
Στραγγίζουμε το νερό από τις φλούδες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και το ξινό να βράσουν. Μόλις αρχίζει να βράζει το σιρόπι ρίχνουμε τις φλούδες.
Μόλις το σιρόπιαρχίζει να κάνει φουσκάλες ρίχνουμε την γλυκόζη, ελέγχουμε το σιρόπι και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Αφήνουμε το γλυκό να βγάλει τα υγρά του για 24 ώρες.
Ελέγχουμε το σιρόπι και αν χρειαστεί ξαναδένουμε το σιρόπι (συνήθως προσθέτουμε λίγη ζάχαρη για να επιταχύνουμε το δέσιμο).