Το περασμένο Σάββατο 18-Ιουνίου, έγραφε η Εφημερίδα Καθημερινή ότι τελέστηκε λαμπρή τελετή την Πέμπτη 16/-Ιουνίου στο Ζάππειο μέγαρο , από το Ίδρυμα Μποδοσάκη βραβεύοντας τους Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν διεθνώς, ηλικιακά έως 40 ετών. Βραβεύτηκαν πέντε άνδρες και μία Γυναίκα, μεταξύ αυτών και ο Κοζανίτης Χρήστος Κυρατσούς. Για κάθε έναν βραβευμένο προλόγιζε καθηγητής επιστήμον στον τομέα τους. Για τον Χρήστο Κυρατσού προλόγισε ο Γεώργιος Κόλλιας μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μποδοσάκη και καθηγητής στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ερευνητής του «Αλέξανδρος Φλέμιγκ» μεταφέρω από το κείμενο της εφημερίδας τι ακριβώς είπε ο κ. Κόλλιας «ο κ. Κυρατσούς διευθύνει δύο ομάδες, με στόχο την ανάπτυξη θεραπειών για ιογενείς ασθένειες. Ανέπτυξε εξαιρετικά αποτελεσματικά κοκτέϊλ αντισωμάτων για την καταπολέμηση της νόσου ΕΜΠΟΛΑ και πρόσφατα της πανδημικής νόσου COVIN-19.Σήμερα αναπτύσσει στοχευμένες γονιδιακές θεραπείες κατά μόνο των πασχόντων κυττάρων». Απένειμε τα βραβεία στους επιστήμονες για την συμβολή τους στην εξέλιξη της γνώσεις σε καίριους επιστημονικούς τομείς. Η αυτού εξοχότητα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Μας χαροποίει ιδιαιτέρως η βράβευση του Χρήστου μας, είναι γιος της φιλικής οικογένειας Τάσο Κυρατσού. και ο αδελφός του Μιχάλης είναι γιατρός εγκαταστημένος στο Λονδίνο.
Είχα δημοσιεύσει ένα συγχαρητήριο την 18-Μαϊου -2004, όταν έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο ΚΟΥΚΟΥΜΠΙΑ της ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ. Το παραθέτω γιατί ήταν προφητικό « Στον αγαπητό Χρήστο , γιο του φίλου μας Τάσο Χρ. Κυρατσού, που πέτυχε στις εξετάσεις να γίνει δεκτός στο Πανεπιστήμιο ΚΟΥΛΟΥΜΠΙΑ της Ν. ΥΟΡΚΗΣ με υποτροφία για μια οχταετία, στην έρευνα για τη « Μοριακή Μικροβιολογία» που θα είναι οι σπουδές του για την απόκτηση του Διδακτορικού. «Συγχαίρω θερμά τον ίδιο και τους γονείς του. Ο μόνος από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που πέτυχε και ο μοναδικός Έλληνας στον τομέα αυτό που έγινε δεκτός από το περίφημο Πανεπιστήμιο ΚΟΥΛΟΥΜΠΙΑ.
Εύχομαι στο Χρήστο η έρευνα του να αποβεί ωφέλιμος στην υγεία των συνανθρώπων μας». Πράγματι κατέστη ωφελιμότατος στην παγκόσμια υγεία για τους ανθρώπους , που πλήττεται από την πανδημία η Υφήλιος . Συνεπώς, η πρόβλεψή μου δείχνει την αξία του νεαρού επιστήμονα που είχα αντιληφθεί την πνευματική του διαύγεια και την διεισδυτική ικανότητα στην έρευνα ώστε να έχει θετικά αποτελέσματα .Είναι ένας απλός και χαρισματικός άνθρωπος με θεμέλια επιστημονικά που ανακαλύπτει σωτήρια φάρμακα για την παγκόσμια υγεία. Είμαι ενθουσιασμένος για τον Χρήστο ΤΕΚΝΟ της Κοζάνης που μας τιμά στην παγκόσμια ιατρική διάκριση. Χαίρουμε να γράφω για τα Κοζανιτόπουλα που διακρίνονται διεθνώς συνεχίζοντας την πνευματική παράδοση των προγόνων μας.
Γιάννης Κορκάς
Η Φωτογραφία παρουσιάζει τους βραβευθέντες στην τελετή με την πρόεδρο κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου να επιδίδει τα βραβεία. Ο ψηλός ανάμεσα στους βραβευθέντες είναι ο Χρήστος μας.