Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025

Οι «αναμάρτητοι» και τα μπλόκα. Πάσχου Μανδραβέλ

0 comment 2 minutes read

Οι «αναμάρτητοι» και τα μπλόκα. Πάσχου Μανδραβέλη

Με εξαίρεση τις φυσικές καταστροφές, τα «γεγονότα», που φοβόταν ο Χάρολντ Μακμίλαν, σπανίως προκύπτουν ξαφνικά. «Προετοιμάζονται» αθόρυβα και αργά.

Για παράδειγμα, χρειάστηκε πολύς χρόνος για να φτάσουμε στην τραγωδία των Τεμπών. Παρά τις πολλές προειδοποιήσεις για την κατάσταση του δικτύου, υπήρξαν ολιγωρίες, συμφέροντα που δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της σύμβασης 717, ωχαδελφισμός, ρουσφέτια, και στην περίπτωση αυτής της κυβέρνησης, η ασύγγνωστη αλαζονεία του «ποιοι είστε εσείς που θα μας πείτε ότι…». «Είναι ντροπή και ντρέπομαι που θέτετε θέματα ασφαλείας», έλεγε σε αντιπολιτευόμενο βουλευτή για τους σιδηροδρόμους ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μία εβδομάδα πριν από το τραγικό δυστύχημα. «Θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή. Οταν σας εξήγησα και σας το ξαναλέω. Διασφαλίζουμε την ασφάλεια. Είστε αδιάβαστος, δυστυχώς όπως πολλοί συνάδελφοί σας. Εχετε μπερδέψει την κατάσταση» (20.2.2023).

Και για τα μπλόκα, που τώρα κόβουν την Ελλάδα στη μέση, υπήρχαν σημάδια. Εστάλησαν προειδοποιήσεις και μάλιστα από κυβερνητικά στελέχη. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρης Βάρρας έγραφε υπομνήματα για τον βούρκο των επιδοτήσεων. Κατά έναν περίεργο τρόπο, όσοι μιλούσαν για το πρόβλημα έτρωγαν κλωτσιά· είτε προς τα πάνω είτε (συνηθέστερα) προς την έξοδο. Αντικαθίσταντο, δε, από άλλους που –στην καλύτερη περίπτωση– τα έβρισκαν όλα καλώς καμωμένα. Και είναι να αναρωτιέται κανείς τι σόι «επιτελικό κράτος» είναι αυτό που ακόμη και η ενδοεπικοινωνία δεν λειτουργούσε και ενώ μπορούσε να διορθώσει μια διοικητική παράλειψη στην Τροχαία Χανίων, δεν κατάφερε να δει κοτζάμ πάρτι που γινόταν στην υπόλοιπη Κρήτη.

Ετσι, μετά πέντε χρόνια ολιγωρίας, φτάσαμε να δικαιώνεται το σύνθημα «με (παράνομους) αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας». Ολοι, με πρώτη την κυβέρνηση, λένε ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια, αλλά όπως είπε ένας αγρότης της Βοιωτίας, «θα ασχολιόταν κανείς με εμάς αν δεν κλείναμε τους δρόμους;».

Δυστυχώς η απάντηση είναι «όχι», κι ας πούμε αυτήν την αλήθεια ψιθυριστά, διότι η νομιμότητα είναι το μέγα ζητούμενο σε αυτή τη χώρα. Από τις θεσμικές απρέπειες της κυβέρνησης στη Βουλή, τις επιστολικές αλλά… μυστικές ψήφους για τη σύσταση Προανακριτικής μέχρι τα μπλόκα των αγροτών, η νομιμότητα διαβρώνεται πανταχόθεν και κυριαρχεί «το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο…». Οπως αντέτεινε ένας Κρητικός αγρότης προκειμένου να υποστηρίξει το αίτημά του να μην ασκηθούν διώξεις ούτε για τα έκτροπα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου: «Τι; Μόνο για τους πολιτικούς ισχύουν αυτά;».

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00