358
Οι γνήσιες πιπεριές Φλωρίνης: Το γευστικό θαύμα που ωριμάζει αργά στα βουνά
Οι γνήσιες βιολογικές πιπεριές Φλωρίνης τώρα έχουν αρχίσει να παίρνουν το μέσο τους μέγεθος, που ολοκληρώνεται μέχρι το 15Αύγουστο, οπότε όλες θα έχουν πάρει το πλήρες μέγεθος και το κατακόκκινο χρώμα τους (από πράσινο, ημιπράσινο, ημιρόζ, ημικίτρινο)!
Η διαδικασία διαρκεί ακόμα πιο αργά σε όσο μεγαλύτερο υψόμετρο ευδοκιμούν και με όσο πιο κρύο νερό ποτίζονται! Αναμφίβολα οι ορεινότερες υψομετρικά είναι πολύ καλύτερες, κι ας αργούν περισσότερο!
Η πλήρης συγκομιδή από αρχές Αυγούστου,μέχρι αρχές Οκτωβρίου!
Όταν είναι ολοκόκκινες γίνονται ψητές σαλάτα με λάδι και σκορδάκι,κι όταν είναι πράσινες τηγανητές με σκορδοσάλτσα!
Κώστας Μπομπότας









