Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025

Ολοκληρώθηκε στο σεμινάριο «Ασφαλιστικά Θέματα»

0 comment 2 minutes read

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 11 Μαρτίου στην Πτολεμαΐδα στο Μουσικό Σχολείο και την Κυριακή 12 Μαρτίου στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά το σεμινάριο με τίτλο «Ασφαλιστικά Θέματα» με εισηγητή τον κ. Κουλούρη Βασίλειο – Διευθυντή Κύριας Ασφάλισης Μισθωτών και Ασθένειας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τον εισηγητή προλόγισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρακάσης Εμμανουήλ και αναφέρθηκε στη σημασία του σεμιναρίου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και οι λογιστές φοροτεχνικοί στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών σε κλάδους δραστηριότητας με παράλληλη απασχόληση, αμειβομένων με τα λεγόμενα ¨μπλοκάκια¨ και όσων συμμετέχουν σε Δ.Σ. ανωνύμων εταιρειών και Ι.Κ.Ε.

Στο διάρκειας 5 ωρών σεμινάριο αναλύθηκαν από τον εισηγητή οι βασικές αρχές και κανόνες του Νέου Ασφαλιστικού Νόμου 4387 / 2016, οι παροχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, η δομή / αρχιτεκτονική του συστήματος, οι εισφορές : α) μισθωτών, β) ελεύθερων επαγγελματιών και ανεξάρτητα απασχολούμενων γ) αγροτών και ειδικά θέματα που αφορούν την παράλληλη ασφάλιση, τους αμειβόμενους με εργόσημο και αμειβόμενους με Δ.Π.Υ. (μπλοκάκια).

Σε κάθε ενότητα υποβαλλόταν από τους παρευρισκόμενους ερωτήματα και δινόταν απαντήσεις και διευκρινήσεις σε πολλά ζητήματα.

Στο σεμινάριο παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού – Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Ζυμπίδης Θεόφιλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας κ. Καρακασίδης Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας κ. Κοκκινίδης Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, ο προϊστάμενος Εσόδων ΙΚΑ Πτολεμαΐδας κ. Μίχος Κωνσταντίνος, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Σίσκος Ευάγγελος και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Λογιστών Δυτικής Μακεδονίας.

 

Για το Π.Τ.

Ο Πρόεδρος

Καρακάσης Εμμανουήλ

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
    -
    00:00
    00:00