520
Πανακότα με σάλτσα φράουλας .
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
1/2 >> γάλα
2 – 3 κ. σ. ζάχαρη κρυσταλλική
10 φύλλα ζελατίνας μουλιασμένες σε κρύο νερό για 8- 10 λεπτά
Μόλις αρχίσει να βράζει η κρέμα με το γάλα και τη ζάχαρη, προσθέτουμε τις ζελατίνες καλά στυμμένες. Ανακατεύουμε καλά
να ομογενοποιηθούν και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Ισομοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια μιας χρήσης ή σε φόρμα.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει, για ένα βράδυ.
Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε τα μπολάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιάτο.
Γαρνίρισμα:
200 – 250 γρ φράουλες ( πλυμένες και καθαρισμένες )
150 γρ ζάχαρη άχνη
Τρίβουμε τις φράουλες με την ζάχαρη στο μούλτι και γαρνίρουμε την πανακότα , όταν την σερβίρουμε.
Κρατάμε τη σάλτσα φράουλας σε βάζο στο ψυγείο και γαρνίρουμε πριν σερβίρουμε την πανακότα.
Τη φράουλα που είναι επάνω στη φωτο την έχω βουτήξει στη σάλτσα.
( θα πρέπει να είναι στεγνή )