Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024

Πανακότα με σάλτσα φράουλας

0 comment 2 minutes read

Πανακότα με σάλτσα φράουλας .

1       λίτρο κρέμα γάλακτος
1/2  >>  γάλα
2 – 3 κ. σ. ζάχαρη κρυσταλλική
10 φύλλα ζελατίνας μουλιασμένες σε κρύο νερό για 8- 10 λεπτά
Μόλις αρχίσει να βράζει η κρέμα με το γάλα και τη ζάχαρη, προσθέτουμε τις ζελατίνες καλά στυμμένες. Ανακατεύουμε καλά
να ομογενοποιηθούν και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Ισομοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια μιας χρήσης ή σε φόρμα.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει, για ένα βράδυ.
Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε τα μπολάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιάτο.

Γαρνίρισμα:

200 – 250 γρ φράουλες ( πλυμένες και καθαρισμένες )
150 γρ ζάχαρη άχνη
Τρίβουμε τις φράουλες με την ζάχαρη στο μούλτι και γαρνίρουμε την πανακότα , όταν την σερβίρουμε.
Κρατάμε τη σάλτσα φράουλας σε βάζο στο ψυγείο και γαρνίρουμε πριν σερβίρουμε την πανακότα.
Τη φράουλα που είναι επάνω στη φωτο την έχω βουτήξει στη σάλτσα.
( θα πρέπει να είναι στεγνή )

Leave a Comment

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαλακίδης Ιωάννης – Ατομική Επιχείρηση

ΑΦΜ: 046450157, ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δ/νση Έδρας: Ζαφειράκη 3, ΤΚ 0100 Κοζάνη

Email: info@efkozani.gr

Τηλ. 24610-25112

Ιδιοκτήτης, νόμιμος εκπρόσωπος και διευθυντής: Σαλακίδης Ιωάννης

Διευθύντρια Σύνταξης: Μαρία Τσακνάκη

Διαχειριστής: Σαλακίδης: Ιωάννης

Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): Σαλακίδης Ιωάννης

Efkozani logo

@2024 – All Right Reserved. Hosted and Supported by Webtouch.gr

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00