Πανδυτικομακεδονικό μπλόκο: Η Σιάτιστα στο επίκεντρο της μεγαλύτερης κινητοποίησης των τελευταίων ετών. Εκτροπή κυκλοφορίας μέσω παλαιάς Ε.Ο.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές και δυναμικές αγροτικές κινητοποιήσεις που έχει δει ποτέ η Δυτική Μακεδονία εκτυλίχθηκε στη Σιάτιστα, όπου αγρότες από κάθε γωνιά της περιοχής συνένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα μπλόκο πρωτοφανούς μαζικότητας.
Τρακτέρ από τα Γρεβενά, την Καστοριά, το Βόιο και την Κοζάνη κινήθηκαν σε μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία και κατέληξαν στη μπάρα της Σιάτιστας, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν και αγρότες από τα υπόλοιπα μπλόκα της περιοχής —από τον Φιλώτα και το τελωνείο Νίκης— σχηματίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο διαμαρτυρίας.

Δεκάδες κομβόι από τρακτέρ κατέφθαναν ασταμάτητα, έχοντας ξεκινήσει από το Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων έως τον κόμβο της Σιάτιστας, καλύπτοντας το οδόστρωμα και δημιουργώντας ένα μπλόκο που γρήγορα πήρε πανδυτικομακεδονικό χαρακτήρα.
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες έφτασαν στα διόδια της Σιάτιστας και, μέσα σε λίγα λεπτά, η κυκλοφορία στην Εγνατία είχε ουσιαστικά παύσει. Η αστυνομία διοχέτευε πλέον τα οχήματα από τον παλιό δρόμο, καθώς εκατοντάδες τρακτέρ παρατάσσονταν στον χώρο του μπλόκου, μετατρέποντας τον συγκεκριμένο σημείο σε κέντρο της κινητοποίησης.
Το μπλόκο της Σιάτιστας επιβεβαίωσε πως το αγροτικό κίνημα στη Δυτική Μακεδονία βρίσκεται σε σημείο καμπής, με τη συμμετοχή και την αποφασιστικότητα των παραγωγών να στέλνουν σαφές μήνυμα για τη συνέχεια.









