765
2 λίτρα γάλα πρόβειο
1 ποτήρι νερού ρύζι γλασέ
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
Βανίλια,
κανέλα
λίγο νερό για το βράσιμο του ρυζιού
Βάζουμε το ρύζι σε νερό όλη την νύχτα. Tο πρωί το στραγγίζουμε και το σπάμε με τα δάχτυλα μας ή με το εξάρτημα για τον πουρέ. Βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα να βράσει με νερό μέχρι να μαλακώσει και ν’ αρχίσει να χυλώνει. Ριχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς. Όταν κάψει το γάλα ρίχνουμε την ζάχαρη και την βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα. Το ρυζόγαλο αρχίζει σιγά-σιγά να πήζει και όταν αρχίζει να κοχλάζει είναι έτοιμο.
Το σερβίρουμε σε μπολάκια ή σε μια πιατέλα.
Αφού κρυώσει ρίχνουμε την κανέλα.