Παρασκευάς Μηλιόπουλος: Ο λόγιος του Άνω Βοΐου που αγάπησε και τίμησε τον τόπο του και τα γράμματα
Χρόνια τώρα ήθελα να γράψω κάτι, για έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς με καταγωγή από το άνω Βόιο.Και δεν είναι άλλος από τον Παρασκευά το Μηλιόπουλο.Μεγάλος συγγραφέας, λαογράφος και σπουδαίος παραμυθάς.
Η αξία και η φήμη του έφθασε μέχρι την προεδρία της Δημοκρατίας.Τον τίμησε για την προσφορά του στα γράμματα ο αείμνηστος πρόεδρος Χρήστος Σαρτζετάκης.
Ειχαμε την τύχη και την τιμή,οι νέοι τότε της δεκαετίας του ογδόντα, μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, να τον γνωρίσουμε και να κάνουμε παρέα με αυτόν τον σπουδαίο λόγιο.Υπήρξε και αρθρογράφος στην εφημερίδα μας Τσοτύλι 77 , ήταν μεγάλη η εμπειρία του , από την συμμετοχή του στο κρατικό ραδιόφωνο με προσωπική εκπομπή.
Η παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της περιοχής ως υποψήφιος δήμαρχος, υπήρξε ατυχής , δεν κατόρθωσε να εκλεγεί ούτε δημοτικός σύμβουλος.Το προεκλογικό του πρόγραμμα, ακόμη και για σήμερα μετά από τόσα χρόνια, ήταν πολύ προχωρημένο.
Ειναι η κακοδαιμονία που δέρνει αυτόν τον τόπο, κανείς Άγιος δεν άγιασε στον τόπο του.Θα ήθελα τόσα πολλά να γράψω, αλλά ίσως επανέλθω.Πιστεύω ότι του αξίζει μία διάκριση και από τη δημοτική αρχή.
Για αυτά που πρόσφερε στον τόπο του, που τόσο αγαπούσε και διάλεξε να είναι και η τελευταία κατοικία.
Υ.Γ . Την αφορμή την πείρα, σήμερα ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκα σε ένα βιβλιοπωλείο των Αθηνών, αυτό το βιβλίο του που ήταν και το μοναδικό.









